Kruidige Vis & Knapperige Aardappel Chips met Wortel-Koriander Salade
Ingrediënten
- 6 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 4 vegetarische visfilets verkrijgbaar in het koelvak
- 1 kg vastkokende aardappels
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 2 zakjes julienne gesneden wortelen à 150 g
- 10 Amsterdamse uitjes in stukjes
- 2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie
- 3 eetlepels Thousand Island dressing
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met het kerriepoeder.
- Bestrijk de vegetarische visfilets rondom met de kerrie-olie en leg ze op een bakplaat.
- Bak de vis in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten tot ze door en door heet en knapperig zijn.
- Boen de aardappels schoon onder stromend water, dep ze droog en snijd ze in grove stukken.
- Verhit de rest van de olijfolie in een wok.
- Voeg de aardappelblokjes en knoflook toe en bak ze afgedekt gedurende 15 minuten goudbruin en gaar, regelmatig omscheppend.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een slaschaal de julienne gesneden wortelen luchtig met de Amsterdamse uitjes en koriander.
- Druppel de Thousand Island dressing eroverheen.
- Serveer de kruidige vis samen met de knapperige aardappel chips en de wortel-koriander salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een goede aanvulling op de kruidige vis en de hartige aardappels.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g