Kruidige Vis & Knapperige Aardappel Chips met Wortel-Koriander Salade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 4 vegetarische visfilets verkrijgbaar in het koelvak
  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 2 zakjes julienne gesneden wortelen à 150 g
  • 10 Amsterdamse uitjes in stukjes
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie
  • 3 eetlepels Thousand Island dressing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met het kerriepoeder.
  • Bestrijk de vegetarische visfilets rondom met de kerrie-olie en leg ze op een bakplaat.
  • Bak de vis in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten tot ze door en door heet en knapperig zijn.
  • Boen de aardappels schoon onder stromend water, dep ze droog en snijd ze in grove stukken.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een wok.
  • Voeg de aardappelblokjes en knoflook toe en bak ze afgedekt gedurende 15 minuten goudbruin en gaar, regelmatig omscheppend.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng in een slaschaal de julienne gesneden wortelen luchtig met de Amsterdamse uitjes en koriander.
  • Druppel de Thousand Island dressing eroverheen.
  • Serveer de kruidige vis samen met de knapperige aardappel chips en de wortel-koriander salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een goede aanvulling op de kruidige vis en de hartige aardappels.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Engeland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Koemelk allergie