Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pak zuurkool losgemaakt
- 300 gram spekblokjes uitgebakken
- 1 rode paprika in stukjes
- 150 gram kastanjechampignons in plakjes
- 1 sjalot fijn gesneden
- 1 teen knoflook fijn gesneden
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden of Picadillo
- ½ pot zwarte olijven in schijfjes
- 1 eetlepel gesneden jalapeño
- 500 gram aardappels in plakjes
- Flinke klont boter
- Scheut melk
- ½ theelepel zout
Instructies
- Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze in een pan met water tot ze gaar zijn.
- Giet de aardappels af en voeg een flinke klont boter, een scheut melk en ½ theelepel zout toe.
- Warm dit op.
- Voeg de gekookte aardappels toe en pureer met een stamper tot een gladde aardappelpuree.
- Verhit een braadpan en bak de spekblokjes goudbruin.
- Haal ze uit de pan en zet apart.
- Voeg de gesneden sjalot, knoflook, rode paprika en kastanjechampignons toe aan de braadpan en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de spekblokjes weer toe aan de pan en roer de Mexicaanse kruiden erdoor.
- Meng de aardappelpuree met de gesneden jalapeño en de losgemaakte zuurkool.
- Voeg het groenten- en spekmengsel toe aan de puree en roer alles goed door elkaar met een houten lepel.
- Serveer de stamppot warm, met de zwarte olijven eroverheen verdeeld voor extra kleur en smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een kruidige rode wijn zoals een Zinfandel of een Tempranillo.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 4 g