Kruidige Zuurkoolstamppot met Mexicaanse Twist

Kruidige Zuurkoolstamppot met Mexicaanse Twist

Kruidige Zuurkoolstamppot met Mexicaanse Twist

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak zuurkool losgemaakt
  • 300 gram spekblokjes uitgebakken
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 150 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 1 teen knoflook fijn gesneden
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden of Picadillo
  • ½ pot zwarte olijven in schijfjes
  • 1 eetlepel gesneden jalapeño
  • 500 gram aardappels in plakjes
  • Flinke klont boter
  • Scheut melk
  • ½ theelepel zout

Instructies

  • Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze in een pan met water tot ze gaar zijn.
  • Giet de aardappels af en voeg een flinke klont boter, een scheut melk en ½ theelepel zout toe.
  • Warm dit op.
  • Voeg de gekookte aardappels toe en pureer met een stamper tot een gladde aardappelpuree.
  • Verhit een braadpan en bak de spekblokjes goudbruin.
  • Haal ze uit de pan en zet apart.
  • Voeg de gesneden sjalot, knoflook, rode paprika en kastanjechampignons toe aan de braadpan en bak tot ze zacht zijn.
  • Voeg de spekblokjes weer toe aan de pan en roer de Mexicaanse kruiden erdoor.
  • Meng de aardappelpuree met de gesneden jalapeño en de losgemaakte zuurkool.
  • Voeg het groenten- en spekmengsel toe aan de puree en roer alles goed door elkaar met een houten lepel.
  • Serveer de stamppot warm, met de zwarte olijven eroverheen verdeeld voor extra kleur en smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een kruidige rode wijn zoals een Zinfandel of een Tempranillo.

 

 

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij