Kumara-Mosselsoep met Zoete Aardappel en Selderij

Kumara-Mosselsoep met Zoete Aardappel en Selderij

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grote kookpan
  • scherp mes
  • Oven voor afbakbroodjes

Ingrediënten

  • 400 gram mosselen 100 gram per persoon
  • 3 grote zoete aardappelen kumara, geschild en in blokjes gesneden
  • 1,5 liter water
  • 2 bouillonblokjes vegetarisch of vis
  • Selderijblad naar smaak fijngehakt
  • 2 eetlepels maizena
  • 4 afbakbroodjes 1 per persoon

Instructies

Bouillon Voorbereiden:

  • Breng 1,5 liter water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.

Zoete Aardappelen Toevoegen:

  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Voeg de blokjes zoete aardappel toe aan de bouillon en laat ze koken tot ze gaar zijn (ongeveer 15-20 minuten).

Selderij en Maizena:

  • Hak het selderijblad fijn.
  • Meng de maizena met een beetje koud water tot een glad papje en voeg dit toe aan de kokende bouillon om de soep te binden.

Mosselen Toevoegen:

  • Voeg de mosselen toe aan de soep en laat deze nog enkele minuten meekoken tot de mosselen opengaan.
  • Gooi mosselen die niet opengaan weg.

Afbakbroodjes:

  • Bak de afbakbroodjes volgens de instructies op de verpakking.

Serveren:

  • Schep de soep in kommen en garneer met het fijngehakte selderijblad.
  • Serveer de soep met de afbakbroodjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Zout: 2 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Maaltijdsoep / Soep / Zeevruchten
Land van herkomst Nieuw Zeeland
Geschikt voor Dieët: Pescatarian