Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grote kookpan
- scherp mes
- Oven voor afbakbroodjes
Ingrediënten
- 400 gram mosselen 100 gram per persoon
- 3 grote zoete aardappelen kumara, geschild en in blokjes gesneden
- 1,5 liter water
- 2 bouillonblokjes vegetarisch of vis
- Selderijblad naar smaak fijngehakt
- 2 eetlepels maizena
- 4 afbakbroodjes 1 per persoon
Instructies
Bouillon Voorbereiden:
- Breng 1,5 liter water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op.
Zoete Aardappelen Toevoegen:
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Voeg de blokjes zoete aardappel toe aan de bouillon en laat ze koken tot ze gaar zijn (ongeveer 15-20 minuten).
Selderij en Maizena:
- Hak het selderijblad fijn.
- Meng de maizena met een beetje koud water tot een glad papje en voeg dit toe aan de kokende bouillon om de soep te binden.
Mosselen Toevoegen:
- Voeg de mosselen toe aan de soep en laat deze nog enkele minuten meekoken tot de mosselen opengaan.
- Gooi mosselen die niet opengaan weg.
Afbakbroodjes:
- Bak de afbakbroodjes volgens de instructies op de verpakking.
Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met het fijngehakte selderijblad.
- Serveer de soep met de afbakbroodjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 20 g | Vet: 10 g | Zout: 2 mg | Sugar: 10 g