Kweeperentaart met Amandelen

Luchtige taart met kweeperen en amandel – een herfstig nagerecht of theemoment met zachte citroentonen, amandelaroma en een knapperige bovenkant van amandelschaafsel.

Kweeperentaart met Amandelen

Een heerlijke, luchtige taart met kweeperen en een zachte amandelsmaak. Perfect als nagerecht of bij een kop thee op een herfstige middag.
Porties: 8
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g amandelschaafsel
  • 100 g amandelpoeder
  • 5 eiwitten
  • 1 eidooier
  • 50 g bloem
  • 150 g gesmolten boter
  • 2 grote kweeperen of handperen
  • Schil van 1 citroen
  • 175 g suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
  • Snijd ze in dunne partjes.
  • Blancheer de kweepeerpartjes 4 minuten en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  • Meng in een kom de suiker, bloem, amandelpoeder en citroenschil.
  • Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
  • Klop de eiwitten lobbig.
  • Schep eerst 1/3 van de eiwitten door het meelmengsel en voeg daarna voorzichtig de rest toe.
  • Giet het beslag in een ronde bakvorm.
  • Druk de peerpartjes dakpansgewijs in het deeg.
  • Klop de eidooier los en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.
  • Bestrooi met amandelschaafsel.
  • Bak 15 minuten op 200°C.
  • Verlaag de temperatuur naar 180°C en bak nog 10 minuten tot de taart bruin en stevig is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom.
Wijnadvies:
Past goed bij een dessertwijn zoals Sauternes of een lichte, fruitige witte wijn.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Gebak / Noten / Taart
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Herfst