Lamsbout uit Kasjmir

Lamsbout uit Kasjmir

Porties: + personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 flinke lamsbout ± 2 1/2 kg
  • eetlepel gemberwortel fijngeraspte verse
  • 4 teentjes knoflook heel fijn gehakt
  • 3 theelepel zout
  • eetlepel garam masala kerriemengsel, toko of zelf samengesteld
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel pimentpoeder
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 theelepel olie
  • dl Bulgaarse yoghurt
  • 3 eetlepels amandelen gepelde
  • 3 eetlepels pistachenootjes
  • ¼ theelepel saffraanpoeder
  • theelepel honing

Instructies

Voorbereiding:

  • Begin 2 dagen van te voren.
  • Snijd van het vlees zoveel mogelijk vet af.
  • Maak in de hele bout met een mespunt regelmatig verdeeld vrij diepe inkepingen.
  • Meng de gemberwortel, knoflook, zout, alle specerijen en het citroensap.
  • Voeg, als het mengsel niet smeuïg is, 1-3 theelepels olie toe.
  • Wrijf het vlees met het mengsel in, ook in de inkepingen.
  • Pureer de yoghurt met de amandelen, pistachenootjes en saffraan in de keukenmachine.
  • Wrijf het vlees ermee in en bedruip het daarna met de dunne (lauwe) honing.
  • Laat de lamsbout in de koelkast 48 uur marineren, af en toe omkeren.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Verpak de lamsbout in aluminiumfolie en braad hem in het midden van de oven in ± 1½ uur gaar.
  • Neem het vlees uit de oven en laat het iets afkoelen.
  • Verwijder het folie en snijd het vlees in plakken.
  • Serveer met gele rijst en korianderchutney
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees
Land van herkomst India