Lamskroon met Kruiden en Mosterd

Lamskroon met Kruiden en Mosterd

Een verfijnde lamskroon met kruiden, mosterd en een spekomhulsel, perfect voor een feestelijk diner.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 lamsribstukjes van 6-8 ribben per ribstuk met lange botjes
  • 2 teentjes knoflook in reepjes
  • 1 takje rozemarijn
  • Enkele blaadjes salie
  • Enkele takjes tijm
  • ½ eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 1 brede reep vers vet spek

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 240°C.
  • Krab de botjes van het lamsribstuk schoon indien nodig.
  • Maak naast elke rib een klein sneetje in het vlees en steek de knoflook en rozemarijnnaaldjes erin.
  • Hak de rest van de rozemarijn, salie en tijm fijn.
  • Meng de mosterd met olijfolie, zout en peper en wrijf het vlees in met dit mengsel.
  • Laat even intrekken.
  • Vouw de ribstukken met de vleeskant naar binnen tot een ‘kroon’ en naai ze met keukentouw aan elkaar.
  • Wikkel de reep spek rondom de lamskroon.
  • Bak de lamskroon 10 minuten in het midden van de oven.
  • Zet de oven daarna op 180°C en bak nog 30 minuten (voor een kleinere lamskroon 17-20 minuten).
  • Het vlees moet rosé zijn.
  • Laat de lamskroon voor het aansnijden 10 minuten rusten.
  • Zet de kroon op een schaal en garneer met een bosje laurier.
  • Snijd de lamskroon aan tafel in individuele koteletjes en verwijder het keukentouw.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer een volle, krachtige rode wijn zoals Saint-Emilion of een Bordeaux bij dit rijke gerecht van lamsvlees.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 32 g | Vet: 25 g | Zout: 80 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst