Lamskroon met Kruiden en Mosterd
Een verfijnde lamskroon met kruiden, mosterd en een spekomhulsel, perfect voor een feestelijk diner.
Equipment
- keukentouw
- naald
Ingrediënten
- 2 lamsribstukjes van 6-8 ribben per ribstuk met lange botjes
- 2 teentjes knoflook in reepjes
- 1 takje rozemarijn
- Enkele blaadjes salie
- Enkele takjes tijm
- ½ eetlepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 1 brede reep vers vet spek
Instructies
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Krab de botjes van het lamsribstuk schoon indien nodig.
- Maak naast elke rib een klein sneetje in het vlees en steek de knoflook en rozemarijnnaaldjes erin.
- Hak de rest van de rozemarijn, salie en tijm fijn.
- Meng de mosterd met olijfolie, zout en peper en wrijf het vlees in met dit mengsel.
- Laat even intrekken.
- Vouw de ribstukken met de vleeskant naar binnen tot een ‘kroon’ en naai ze met keukentouw aan elkaar.
- Wikkel de reep spek rondom de lamskroon.
- Bak de lamskroon 10 minuten in het midden van de oven.
- Zet de oven daarna op 180°C en bak nog 30 minuten (voor een kleinere lamskroon 17-20 minuten).
- Het vlees moet rosé zijn.
- Laat de lamskroon voor het aansnijden 10 minuten rusten.
- Zet de kroon op een schaal en garneer met een bosje laurier.
- Snijd de lamskroon aan tafel in individuele koteletjes en verwijder het keukentouw.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer een volle, krachtige rode wijn zoals Saint-Emilion of een Bordeaux bij dit rijke gerecht van lamsvlees.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 32 g | Vet: 25 g | Zout: 80 g | Sugar: 0 g