Lamskroon met Kruiden en Spek
Een elegante lamskroon met knoflook, verse kruiden en spek, perfect voor een feestelijk diner.
Equipment
- eukentouw
- naald
Ingrediënten
- 2 lamsribstukjes 6-8 ribben per stuk, met lange botjes
- 2 teentjes knoflook in reepjes
- 1 takje rozemarijn
- Enkele blaadjes salie
- Enkele takjes tijm
- ½ eetlepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 brede reep vers vetspek
- Zout
- Zwarte peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 240 °C.
- Krab de botjes van de lamsribstukken schoon indien nodig.
- Maak naast elke rib kleine sneetjes in het vlees en steek hierin de reepjes knoflook en rozemarijnnaaldjes.
- Hak de overige rozemarijn, salie en tijm fijn.
- Meng de mosterd met de olijfolie, zout en zwarte peper tot een marinade.
- Wrijf het vlees in met de marinade en laat het kort intrekken.
- Vouw de ribstukken met de vleeskant naar binnen tot een 'kroon' en naai ze met keukentouw aan elkaar vast.
- Bind een reep vers spek om de kroon.
- Plaats de lamskroon in een ovenschaal en braad deze 10 minuten in het midden van de oven op 240 °C.
- Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en braad de kroon nog 30 minuten (voor een kleinere lamskroon 17-20 minuten).
- Laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden.
- Plaats de kroon op een schaal en garneer met een bosje laurier.
- Verwijder het keukentouw aan tafel en snijd de kroon in individuele koteletjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals Bordeaux of een stevige Syrah sluit perfect aan bij deze lamskroon.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 45 g | Vet: 37 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 0 g