Lamspilav van Astrid Veltman 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram abrikozen
  • 300 gram in reepjes gesneden lamsvlees
  • 75 gram boter
  • 2 gesnipperde ui
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel munt
  • zout zwarte peper, nootmuskaat
  • ½ liter bouillon van een tablet
  • 200 gram rijst
  • 2 gesnipperde paprika
  • ½ erwten
  • 1 eetlepel peterselie

Instructies

  • Laat de abrikozen een nacht weken in 4 dl water.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees al omscheppend
  • bruin.
  • Voeg de uien, paprikapoeder, kerrie, kaneel, munt, peper, een snufje
  • nootmuskaat en wat zout toe en laat dit even fruiten.
  • Voeg de bouillon toe en lat het vlees, onder af en toe omscheppen, 30
  • minuten zachtjes stoven.
  • Voeg dan de rijst, de paprika's, de kleingesneden met het weekwater en evt.
  • nog wat water toe en laat de rijst in ± 20 minuten op een laag vuur gaar
  • worden.
  • Schep er op het laatst de uitgelekte doperwten door en strooi er - van het vuur
  • af - de gehakte peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vlees
Land van herkomst Turkije