Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 400 gram lamsspareribs
 - 1 pot witte bonen
 - 1 ui
 - 1 teentje knoflook
 - ½ rode peper
 - 2 tomaten
 - 2 worteltjes
 - 1 steel bleekselderij
 - 1 tl tijm
 - 1 tl rozemarijn
 - 1 el tomatenpuree
 - 1 el ras-el-hanout
 - 1 tl paprikapoeder
 - 1 tl komijn
 - 10 cl kippenbouillon
 - basilicumblaadjes
 - zout
 - olijfolie
 - peper
 
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
 - Mochten de ribben nog aan elkaar zitten, snijd ze dan los.
 - Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
 - Pel en snipper de ui en de knoflook.
 - Schil de worteltjes en snijd in smalle plakjes.
 - Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes met de zaadlij en.
 - Zet een braadpan op met wat olie en braad de ribben aan, tot ze een mooi kleurtje hebben.
 - Voeg de tijm, rozemarijn en wat zout en peper toe.
 - Voeg de worteltjes, ui, bleekselderij, ras-el-hanout, paprika, komijn en de knoflook toe.
 - Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar.
 - Laat een paar minuten garen zodat de tomatenpuree kan ontzuren.
 - Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe.
 - Zet het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
 - Voeg de witte bonen toe en laat deze mee warm worden.
 - Verdeel over de borden.
 - Garneer met wat stukjes basilicum.
 
					