Lamsstoofpot met Bonen en Romige Aardappelpuree
Een rijke en smaakvolle lamsstoofpot met boterzachte bonen, romige aardappelpuree en een knapperige korst uit de oven.
Ingrediënten
- 1 bouillontablet
- 1 kg aardappelen geschild en in stukken
- 1 laurierblad
- 1 blikje tomatenpuree
- 1½ - 2 dl melk
- 2 uien gesnipperd
- 2½ blikken reuzen- of boterbonen uitgelekt
- 3 dl water
- 500 g lamsschouderlappen in blokjes
- Boter naar behoefte
- Olijfolie naar behoefte
- Paneermeel naar smaak
- Peper naar smaak
- Verse tijm 1 takje
- Zout naar smaak
Instructies
- Verhit wat olie met een klontje boter in een pan en bak het lamsvlees in delen goudbruin.
- Voeg de gesnipperde ui en tomatenpuree toe en bak 5 minuten mee.
- Verkruimel het bouillontablet erover en voeg 3 dl water, laurier en tijm toe.
- Laat het vlees afgedekt 30 minuten stoven op laag vuur.
- Kook de aardappelen gaar, giet af en stamp ze fijn.
- Verwarm de melk en roer deze met een klontje boter door de puree.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een ovenschaal in en vul deze in lagen met de bonen, het lamsvlees met stoofvocht en de puree.
- Verdeel bovenop klontjes boter en bestrooi met een dun laagje paneermeel.
- Bak de schotel 30 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en een glas rode wijn voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Syrah of een Côtes du Rhône past perfect bij het malse lamsvlees en de romige aardappelpuree.
Voedingswaarden
Calories: 680 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 38 g | Vet: 24 g | Zout: 1.9 g | Sugar: 5 g