Lamsstoofpot met Bonen en Romige Aardappelpuree

Lamsstoofpot met bonen en romige aardappelpuree, geserveerd in een rustiek keramisch schaaltje. De stoofpot bevat malse stukjes lamsvlees in een rijke tomatensaus, gecombineerd met zachte bonen en gegarneerd met verse tijm. De romige aardappelpuree heeft een licht goudbruine korst, sfeervol gepresenteerd op een houten tafel met natuurlijke belichting.

Lamsstoofpot met Bonen en Romige Aardappelpuree

Een rijke en smaakvolle lamsstoofpot met boterzachte bonen, romige aardappelpuree en een knapperige korst uit de oven.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bouillontablet
  • 1 kg aardappelen geschild en in stukken
  • 1 laurierblad
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1½ - 2 dl melk
  • 2 uien gesnipperd
  • blikken reuzen- of boterbonen uitgelekt
  • 3 dl water
  • 500 g lamsschouderlappen in blokjes
  • Boter naar behoefte
  • Olijfolie naar behoefte
  • Paneermeel naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Verse tijm 1 takje
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verhit wat olie met een klontje boter in een pan en bak het lamsvlees in delen goudbruin.
  • Voeg de gesnipperde ui en tomatenpuree toe en bak 5 minuten mee.
  • Verkruimel het bouillontablet erover en voeg 3 dl water, laurier en tijm toe.
  • Laat het vlees afgedekt 30 minuten stoven op laag vuur.
  • Kook de aardappelen gaar, giet af en stamp ze fijn.
  • Verwarm de melk en roer deze met een klontje boter door de puree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet een ovenschaal in en vul deze in lagen met de bonen, het lamsvlees met stoofvocht en de puree.
  • Verdeel bovenop klontjes boter en bestrooi met een dun laagje paneermeel.
  • Bak de schotel 30 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade en een glas rode wijn voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Syrah of een Côtes du Rhône past perfect bij het malse lamsvlees en de romige aardappelpuree.

Voedingswaarden

Calories: 680 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 38 g | Vet: 24 g | Zout: 1.9 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Ovenschotel / Stoofpot
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst