Lamstoofpot met Koolrabi en Rode Wijnsaus

Een rijke lamstoofschotel geserveerd in een rustieke keramische kom, gevuld met malse stukjes lamsvlees, goudgele koolrabi-bolletjes en een tomatenbasis. Het gerecht is gegarneerd met fijngehakte kruiden zoals peterselie, tijm en rozemarijn. De warme achtergrond straalt een uitnodigende sfeer uit met levendige kleuren en subtiele decoratieve patronen. 🍲🌿✨

Lamstoofpot met Koolrabi en Rode Wijnsaus

Geniet van deze rijke lamstoofpot met koolrabi en een smaakvolle rode wijnsaus. Perfect voor een knusse maaltijd op een koude dag.
Porties: 6
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote koolrabi
  • 100 g boter
  • 750 g mager lamsvlees in blokjes van 2 cm
  • 2 dl rode wijn
  • 1 blik tomaten
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 5 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden peterselie, tijm, rozemarijn, dragon, kervel
  • 150 g ontbijtspek in blokjes
  • 150 g sjalot in dunne ringen
  • Peper en zout naar smaak
  • Allesbinder optioneel
  • 1 eetlepel bloem

Instructies

  • Halveer de koolrabi en steek bolletjes uit met een meloenboor.
  • Verhit 75 g boter in een grote stoofpan en bak het lamsvlees rondom bruin.
  • Bestrooi het vlees met bloem en roer goed door.
  • Voeg de rode wijn toe en meng grondig.
  • Voeg de tomaten, knoflook, 3 eetlepels kruiden en koolrabi-bolletjes toe.
  • Bak in een aparte pan het ontbijtspek in de resterende boter gedurende 8 minuten.
  • Voeg de sjalot toe aan het spek en bak nog eens 5 minuten.
  • Doe het spek- en sjalotmengsel bij het vlees in de stoofpan.
  • Laat de stoofschotel ongeveer 1,5 uur zachtjes koken met de deksel op de pan.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bind de saus eventueel met allesbinder.
  • Verwarm de stoofpot zachtjes voor het serveren en bestrooi met de resterende kruiden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de lamstoofpot met tagliatelle of vers knapperig brood om optimaal van de saus te genieten.
Wijnadvies:
Kies een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon, die de rijke smaken van de stoofschotel aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 35 g | Vet: 28 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Stoofpot / Vlees
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst