Lamstoofpot met Koolrabi en Rode Wijnsaus
Geniet van deze rijke lamstoofpot met koolrabi en een smaakvolle rode wijnsaus. Perfect voor een knusse maaltijd op een koude dag.
Equipment
- Grote stoofpan
- Meloenboor
Ingrediënten
- 1 grote koolrabi
- 100 g boter
- 750 g mager lamsvlees in blokjes van 2 cm
- 2 dl rode wijn
- 1 blik tomaten
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 5 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden peterselie, tijm, rozemarijn, dragon, kervel
- 150 g ontbijtspek in blokjes
- 150 g sjalot in dunne ringen
- Peper en zout naar smaak
- Allesbinder optioneel
- 1 eetlepel bloem
Instructies
- Halveer de koolrabi en steek bolletjes uit met een meloenboor.
- Verhit 75 g boter in een grote stoofpan en bak het lamsvlees rondom bruin.
- Bestrooi het vlees met bloem en roer goed door.
- Voeg de rode wijn toe en meng grondig.
- Voeg de tomaten, knoflook, 3 eetlepels kruiden en koolrabi-bolletjes toe.
- Bak in een aparte pan het ontbijtspek in de resterende boter gedurende 8 minuten.
- Voeg de sjalot toe aan het spek en bak nog eens 5 minuten.
- Doe het spek- en sjalotmengsel bij het vlees in de stoofpan.
- Laat de stoofschotel ongeveer 1,5 uur zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bind de saus eventueel met allesbinder.
- Verwarm de stoofpot zachtjes voor het serveren en bestrooi met de resterende kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de lamstoofpot met tagliatelle of vers knapperig brood om optimaal van de saus te genieten.
Wijnadvies:
Kies een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon, die de rijke smaken van de stoofschotel aanvult.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 35 g | Vet: 28 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g