Langzaam gerookte spareribs van de grill

Langzaam gerookte spareribs van de grill

Deze sappige spareribs worden eerst gerookt voor een diepe rooksmaak en daarna afgegrild met een laagje barbecuesaus voor een heerlijk plakkerige finish.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl barbecuesaus uit een flesje
  • 1 kg spare ribs
  • 4 el olijfolie
  • Knoflook teentje(s, naar smaak)
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Leg de spare ribs op het rooster van het rookoventje.
  • Vermeng de olijfolie met zout, peper en uitgeknepen knoflook.
  • Bestrijk de spare ribs rondom met dit oliemengsel.
  • Rook de spare ribs gedurende 45 minuten (afhankelijk van het type rookoven).
  • Haal de spareribs uit de rookoven en bestrijk ze met barbecuesaus.
  • Leg de spareribs onder een voorverwarmde grill.
  • Grill ze 15 minuten en keer ze regelmatig.
  • Bestrijk de spareribs tijdens het grillen af en toe opnieuw met barbecuesaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met knapperige maïskolven of aardappelsalade en extra barbecuesaus.
Wijnadvies:

Combineer met een stevige rode wijn zoals Zinfandel of een kruidige Shiraz.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 45 g | Vet: 45 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Zomer