Langzaam gerookte spareribs van de grill
Deze sappige spareribs worden eerst gerookt voor een diepe rooksmaak en daarna afgegrild met een laagje barbecuesaus voor een heerlijk plakkerige finish.
Equipment
- grill
- kwastje
- rookoven
- Tangen
Ingrediënten
Instructies
- Leg de spare ribs op het rooster van het rookoventje.
- Vermeng de olijfolie met zout, peper en uitgeknepen knoflook.
- Bestrijk de spare ribs rondom met dit oliemengsel.
- Rook de spare ribs gedurende 45 minuten (afhankelijk van het type rookoven).
- Haal de spareribs uit de rookoven en bestrijk ze met barbecuesaus.
- Leg de spareribs onder een voorverwarmde grill.
- Grill ze 15 minuten en keer ze regelmatig.
- Bestrijk de spareribs tijdens het grillen af en toe opnieuw met barbecuesaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperige maïskolven of aardappelsalade en extra barbecuesaus. Wijnadvies:
Combineer met een stevige rode wijn zoals Zinfandel of een kruidige Shiraz.
Serveer met knapperige maïskolven of aardappelsalade en extra barbecuesaus. Wijnadvies:
Combineer met een stevige rode wijn zoals Zinfandel of een kruidige Shiraz.
Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 45 g | Vet: 45 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 5 g