Lasagne met Spinazie en Gorgonzola

Een rustieke tafel met een prachtig gepresenteerde lasagne, gevuld met spinazie, gorgonzola en champignons. Het gerecht heeft een gouden korst, versierd met kruiden, en de tafel heeft een gezellige uitstraling met zachte, natuurlijke verlichting en rustieke accenten.

Lasagne met Spinazie en Gorgonzola

Vegetarische lasagne met spinazie, gorgonzola en champignons, een heerlijke en smaakvolle maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g belegen kaas geraspt
  • 100 g gorgonzola
  • 125 g champignons
  • 25 g boter
  • 3 tl majoraan
  • 750 g diepvriesspinazie à la crème
  • 9 lasagnevellen
  • ¼ l slagroom
  • 2 tomaten
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Laat de spinazie ontdooien.
  • Was de tomaten en snijd in plakjes.
  • Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Snijd de gorgonzola in stukjes.
  • Smelt de boter, bak de champignons 5 minuten zachtjes, voeg slagroom toe en laat inkoken.
  • Voeg zout en peper toe en roer de helft van de geraspte kaas erdoor.
  • Roer majoraan, zout en peper door de spinazie.
  • Strijk een laagje saus op de bodem van de ovenschaal, verdeel er spinazie over en bedek met 3 lasagnevellen.
  • Verdeel hierover de helft van de tomaat, spinazie, gorgonzola en saus.
  • Bedek met 3 lasagnevellen en verdeel de rest van de tomaat, spinazie, gorgonzola en champignons erover.
  • Dek af met de laatste lasagnevellen.
  • Verdeel de rest van de spinazie en saus erover en strooi de rest van de geraspte kaas erover.
  • Dek af met aluminiumfolie en bak ± 30 minuten in de oven.
  • Verwijder het folie en laat nog ± 5 minuten gaar worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade en stokbrood.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Chianti, of een volle witte wijn, zoals een Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Ovenschotel / Pasta
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch