Lasagne met Spinazie en Gorgonzola
Vegetarische lasagne met spinazie, gorgonzola en champignons, een heerlijke en smaakvolle maaltijd.
Equipment
- keukenpapier
- Ovenschaal (inh. 1 liter)
- pannen
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Laat de spinazie ontdooien.
- Was de tomaten en snijd in plakjes.
- Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Snijd de gorgonzola in stukjes.
- Smelt de boter, bak de champignons 5 minuten zachtjes, voeg slagroom toe en laat inkoken.
- Voeg zout en peper toe en roer de helft van de geraspte kaas erdoor.
- Roer majoraan, zout en peper door de spinazie.
- Strijk een laagje saus op de bodem van de ovenschaal, verdeel er spinazie over en bedek met 3 lasagnevellen.
- Verdeel hierover de helft van de tomaat, spinazie, gorgonzola en saus.
- Bedek met 3 lasagnevellen en verdeel de rest van de tomaat, spinazie, gorgonzola en champignons erover.
- Dek af met de laatste lasagnevellen.
- Verdeel de rest van de spinazie en saus erover en strooi de rest van de geraspte kaas erover.
- Dek af met aluminiumfolie en bak ± 30 minuten in de oven.
- Verwijder het folie en laat nog ± 5 minuten gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en stokbrood.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Chianti, of een volle witte wijn, zoals een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g