Lasagne met tomaten gehaktsaus

Lasagne met tomaten gehaktsaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 schaaltje half-om-halfgehakt ca. 300 g
  • 1 fles tomatensaus sugocasa, 690 g
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 zakje besciamella bechamelsaus 1 pak à 2 zakjes à 50 g
  • 1 pak lasagnabladen 250 g
  • 100 g gemalen belegen kaas zakje à 150 g

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Snipper de uien en knoflook in kleine stukjes.
  • Zet een anti-aanbakpan op het vuur en laat die even warm worden.
  • Bak het gehakt bruin.
  • Doe dan de uien en de knoflook erbij en bak alles 5 minuten.
  • Schenk de tomatensaus erbij en roer alles goed door.
  • Strooi er peper en zout overheen.
  • Verwarm dan de melk en maak met de sausmix een bechamelsaus zoals dat op het pakje staat beschreven.
  • Als de bechamelsaus klaar is, giet je een klein laagje in de ovenschaal.
  • Daar leg je lasagnabladen op zodat alle saus bedekt is.
  • Op de lasagnabladen leg je een laagje tomaten-gehaktsaus.
  • Daar bovenop doe je weer drie laagjes, tot alles bijna op is.
  • Eindig met een laag lasagnabladen en een laag bechamelsaus.
  • Strooi er kaas overheen en laat de lasagne in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar en mooi bruin worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pasta / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Italië