Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 25 g roomboter
- 25 g bloem
- ½ l melk
- olijfolie om te bakken
- 250 g champigons in plakjes gesneden
- 1 gele paprika in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 kl rundvlees
- 280 g tomatenpuree
- 1 eetlepel(s) gedroogde italiaanse kluiden
- 150 g dopertjes diepvries
- 1 pak lasagne vellen
- 2 courgettes in dunne plakjes gesneden
- 150 g geraspte kaas
Instructies
- Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pan en roer de bloem erdoor .
- Gaar 5 minuten op laag vuur en schenk beetje bij beetje ,al roerend met een garde de melk erbij.
- Kook de bechamelsaus circa 15 minuten en breng op smaak met beetje zout of peper.verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons en de paprika 5 minuten.
- Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak tot het gehakt rul is.
- Voeg de tomatenpuree en de italiaanse kruiden toe en verwarm al roerend 5 minuten op laag vuur.
- Roer de doperwten erdoor en breng op smaak met een beetje zout of peper.
- Schep een laag gehakt op de bodem van de overschaal, verdeel er een laag lasagnevellen over en bedek deze met een laag courgetteplakken.
- Herhaal dit, maar eindig met gehakt.
- Verdeel de bechamelsaus en geraspte kaas erover.
- Bak de lasagne circa 40 minuten in een voorverwarmde over van 180 graden