Lasagne van Plus Supermarkten

lasdange van willem janssens moeder

Lasagne van Plus Supermarkten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
wachten 1 uur
Total time 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 g roomboter
  • 25 g bloem
  • ½ l melk
  • olijfolie om te bakken
  • 250 g champigons in plakjes gesneden
  • 1 gele paprika in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 kl rundvlees
  • 280 g tomatenpuree
  • 1 eetlepel(s) gedroogde italiaanse kluiden
  • 150 g dopertjes diepvries
  • 1 pak lasagne vellen
  • 2 courgettes in dunne plakjes gesneden
  • 150 g geraspte kaas

Instructies

  • Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pan en roer de bloem erdoor .
  • Gaar 5 minuten op laag vuur en schenk beetje bij beetje ,al roerend met een garde de melk erbij.
  • Kook de bechamelsaus circa 15 minuten en breng op smaak met beetje zout of peper.verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons en de paprika 5 minuten.
  • Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak tot het gehakt rul is.
  • Voeg de tomatenpuree en de italiaanse kruiden toe en verwarm al roerend 5 minuten op laag vuur.
  • Roer de doperwten erdoor en breng op smaak met een beetje zout of peper.
  • Schep een laag gehakt op de bodem van de overschaal, verdeel er een laag lasagnevellen over en bedek deze met een laag courgetteplakken.
  • Herhaal dit, maar eindig met gehakt.
  • Verdeel de bechamelsaus en geraspte kaas erover.
  • Bak de lasagne circa 40 minuten in een voorverwarmde over van 180 graden
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Italië