Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- kookpan
- mes
- grote kom
- Lepel
Ingrediënten
- 250 g mascarpone
- 250 g ricotta of roomkaas
- Zout peper en nootmuskaat naar smaak
- 1 eetlepel olie
- 200 g spinazie grof gehakt
- 10 lasagnevellen
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 g Parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de mascarpone en ricotta (of roomkaas) in een grote kom.
- Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de gehakte spinazie gedurende 2 minuten met een snufje zout en peper.
- Laat de spinazie uitlekken en roer het door het kaasmengsel.
- Kook de lasagnevellen 5 minuten in ruim kokend water.
- Laat ze uitlekken en snijd ze in de lengte door.
- Rol de gesneden lasagnevellen losjes op en zet ze rechtop in een ingevette ovenschaal.
- Schep het kaasmengsel in de pastarolletjes.
- Bestrijk de rolletjes met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak de lasagnerolletjes 30-35 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en bubbelend zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een medium-bodied witte wijn zoals een Pinot Grigio past perfect bij de rijke en romige smaken van deze lasagnerolletjes.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 4 g