Lauwwarme kerrie-aardappelsalade met botersla
Een frisse maar hartige maaltijdsalade met botersla, kerrie-ananassaus en aardappelschijfjes. Heerlijk lauwwarm geserveerd met stukjes Duitse cervelaat.
Ingrediƫnten
- 1 pakje Duitse cervelaat ca. 133 g, vleeswaren
- 1 rode puntpaprika
- 1 takje basilicum
- 1 zakje aardappelschijfjes biologisch, 450 g
- 1 zakje botersla 100 g
- 2 bosuitjes
- 3 eetlepels kerrie-ananassaus uit flesje, 250 ml
Instructies
- Breng in een pan een beetje water aan de kook en kook de aardappelschijfjes in circa 5 minuten beetgaar.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
- Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.
- Snijd de basilicum in dunne reepjes.
- Snijd de cervelaatworst in stukjes.
- Giet de aardappelschijfjes af en laat ze even uitdampen.
- Schep de kerrie-ananassaus, bosui, paprika, basilicum en cervelaat voorzichtig door de aardappelschijfjes.
- Verdeel de botersla over twee kommen en schep de lauwwarme aardappelsalade erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra basilicumblaadjes voor een frisse uitstraling.
Wijnadvies:
Lekker met een frisse droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 545 kcal | koolhydraten: 49 g | Protein: 19 g | Vet: 31 g
