Lauwwarme vissalade met dilleroom

Lauwwarme vissalade met dilleroom

Porties: +
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g kabeljauwfilet
  • olijfolie
  • citroensap naar smaak
  • 250 g kleine groene asperges
  • diepvriesdoperwten
  • zout peper
  • gemengde sla
  • 2 eetlepel(s) crème fraîche
  • 1 theelepel dille op olie
  • zout
  • peper

Instructies

  • De kabeljauw droogdeppen met keukenpapier en in blokjes snijden en marineren in de olijfolie, citroensap, zout en peper.
  • De vis 30 minuten laten staan.
  • Over elk bordje wat sla verdelen.
  • Een sausje van de crème fraîche, dille op olie en zout en peper naar smaak een sausje kloppen.
  • Intussen de asperges wassen en met de doperwtjes in een kleine geperforeerde schaal overdoen.
  • De vis in een andere kleine geperforeerde schaal leggen en alles tegelijk 10 minuten op 100% stomen.
  • De vis en de groenten iets laten afkoelen en over de sla verdelen.
  • De saus er voorzichtig over druppelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Evt. serveren met stokbrood.
hetelucht: 110 °C
bereidingstijd: ca. 10 minuten
stoomtoevoer: 100%
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Voorgerechten