Lavender Breeze Cocktail met Lavendelijsblokjes
Een verfrissende en aromatische cocktail met lavendelsiroop en wodka, geserveerd met lavendelijsblokjes voor een subtiele bloemige touch. Perfect voor een zomerse avond!
Equipment
- IJsblokjestray
- shaker
Ingrediƫnten
- Voor de lavendelsiroop:
- 1 kg suiker
- 1 liter water
- 2 eetlepels lavendelknopjes
- Voor de cocktail:
- 300 ml wodka
- 60 ml citroensap
- 100 ml lavendelsiroop
- 8 lavendelijsblokjes
- Voor de garnering:
- 2 takjes eetbare lavendel
Instructies
- Lavendelsiroop:
- Breng het water met de suiker aan de kook en laat de suiker volledig oplossen.
- Haal de pan van het vuur en voeg de lavendelknopjes toe.
- Laat 10 minuten trekken, zeef het mengsel en laat de siroop afkoelen.
- Lavendelijsblokjes:
- Meng 100 ml lavendelsiroop met een beetje water en schenk het in de ijsblokjestray.
- Laat minstens 1 uur in de vriezer staan.
- Cocktail:
- Vul een shaker met de wodka, citroensap en lavendelsiroop.
- Voeg de lavendelijsblokjes toe en schud krachtig.
- Schenk de cocktail door een zeef in gekoelde glazen.
- Garneer met een takje eetbare lavendel en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer in een gekoeld martini- of longdrinkglas voor een extra luxe uitstraling.
Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze cocktail is al een feest op zich!
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 0 g | Vet: 0 g | Zout: 0 g | Sugar: 48 g