Lente-galette met asperges, mosterd en tuinkers
Deze krokante galette met witte asperges, romige mascarpone en een frisse mosterddressing is hét ultieme lente-gerecht voor brunch of lunch.
Equipment
- kwastje
- Taartschep
Ingrediënten
- 1 el appelazijn
- 1 el honing
- 1 ei
- 1,5 el grove mosterd
- 10 g tuinkers
- 230 g quiche- en taartdeeg
- 250 g mascarpone
- 500 g witte asperges
- 1 tl sesamzaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Laat het deeg op kamertemperatuur komen en rol het uit op het bijgeleverde bakpapier.
- Meng de mascarpone met 1 eetlepel grove mosterd en breng het op smaak.
- Smeer het mascarponemengsel over de deegbodem en laat daarbij een rand van 4 cm vrij.
- Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant.
- Snijd ze in de lengte doormidden (dikke exemplaren in kwarten).
- Verdeel de asperges over het mascarponemengsel.
- Vouw de deegranden over de asperges en druk licht aan.
- Kluts het ei en bestrijk het deeg met behulp van een kwastje.
- Bestrooi de rand met sesamzaad.
- Bak de galette in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
- Meng de resterende halve eetlepel mosterd met honing en appelazijn tot een dressing.
- Garneer de galette na het bakken met de dressing en tuinkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk met een salade van veldsla, radijs en een lichte vinaigrette.
Wijnadvies:
Een droge Pinot Blanc of frisse Grüner Veltliner past perfect bij dit lichte lente-gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 534 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 10 g | Vet: 38 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g