Lente-galette met asperges, mosterd en tuinkers

Knapperige galette met witte asperges, mosterddressing en tuinkers, geserveerd op een houten plank met salade op de achtergrond.

Lente-galette met asperges, mosterd en tuinkers

Deze krokante galette met witte asperges, romige mascarpone en een frisse mosterddressing is hét ultieme lente-gerecht voor brunch of lunch.
Porties: +
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el appelazijn
  • 1 el honing
  • 1 ei
  • 1,5 el grove mosterd
  • 10 g tuinkers
  • 230 g quiche- en taartdeeg
  • 250 g mascarpone
  • 500 g witte asperges
  • 1 tl sesamzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Laat het deeg op kamertemperatuur komen en rol het uit op het bijgeleverde bakpapier.
  • Meng de mascarpone met 1 eetlepel grove mosterd en breng het op smaak.
  • Smeer het mascarponemengsel over de deegbodem en laat daarbij een rand van 4 cm vrij.
  • Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant.
  • Snijd ze in de lengte doormidden (dikke exemplaren in kwarten).
  • Verdeel de asperges over het mascarponemengsel.
  • Vouw de deegranden over de asperges en druk licht aan.
  • Kluts het ei en bestrijk het deeg met behulp van een kwastje.
  • Bestrooi de rand met sesamzaad.
  • Bak de galette in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
  • Meng de resterende halve eetlepel mosterd met honing en appelazijn tot een dressing.
  • Garneer de galette na het bakken met de dressing en tuinkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Heerlijk met een salade van veldsla, radijs en een lichte vinaigrette.
Wijnadvies:
Een droge Pinot Blanc of frisse Grüner Veltliner past perfect bij dit lichte lente-gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 534 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 10 g | Vet: 38 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Groenten / Hartige taart / Lunch / Noten / Ovenschotel
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch