Lente Ossenhaas met Asperges en Kerrie

Witte asperges met sappige ossenhaas en romige kerriesaus, geserveerd met krokant geroosterde aardappelen op een rustieke houten tafel.

Lente Ossenhaas met Asperges en Kerrie

Malse ossenhaas met asperges en een romige kerriesaus. Een luxe lentegerecht voor speciale gelegenheden.
Porties: 8
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Total time 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 800 gram groene asperges
  • 800 gram witte asperges
  • 1 kg ossenhaas
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • ½ bosje peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 dl room
  • Peper versgemalen
  • Zout
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de witte asperges en verwijder de harde uiteinden van de groene asperges.
  • Kook de asperges in gezouten water beetgaar.
  • Giet af en houd warm.
  • Bestrooi de ossenhaas met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een braadslee en bak de ossenhaas rondom bruin.
  • Plaats de braadslee in de oven en bak de ossenhaas tot de gewenste gaarheid (ca.
  • 15-20 minuten voor medium-rare).
  • Haal de ossenhaas uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Giet het bakvet uit de braadslee in een sauspan.
  • Voeg de room en kerriepoeder toe en breng aan de kook.
  • Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  • Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de saus.
  • Snijd de ossenhaas in plakken en serveer met de asperges en kerriesaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met krieltjes of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn, zoals een Chardonnay of Viognier.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Lunch / Rundvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Pasen