Lente Salade met Asperges, Ham en Parmezaan
Een frisse en smaakvolle salade met groene asperges, aardappelen, rauwe ham en Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
- 300 gram kleine aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 eetlepels citroensap
- 500 gram groene asperges
- 1 eetlepel Zaanse mosterd
- 1 eetlepel appelazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- Rauwe ham 8 plakken
- Parmezaanse kaas flinters
- Zout
- Peper
Instructies
- Snijd de aardappelen in vieren, kook ze 10 minuten in water met zout en laat ze uitlekken.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie, fruit de knoflook, bak de aardappelen 3 minuten en roer het citroensap erdoor.
- Breng op smaak met zout en houd warm.
- Kook de asperges ± 5 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
- Roer een dressing van mosterd, azijn en 3 eetlepels olijfolie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de aardappelen over 4 borden, leg de asperges erop en schenk de dressing erover.
- Leg 2 plakken ham per bord en schaaf er Parmezaanse kaas over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer direct na bereiding.
- Lekker met een stukje vers brood.
- Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die goed past bij de salade.
- Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g