Lentegroentesoep met Geroosterd Ciabatta
Equipment
- soeppan
- Broodrooster of grillpan
Ingrediënten
- 1 aardappel in kleine blokjes
- 2 worteltjes of bospeentjes in dunne plakjes
- 1 tomaat fijngesneden
- 1 tablet tuinkruidenbouillon
- 150 g pasta schelpjes
- 1 ciabatta in plakjes
- 225 g doperwten diepvries
- 1 zakje bosuitjes
- 100 g geraspte pittige kaas
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui gesnipperd
Instructies
- erhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit de ui gedurende 1 minuut.
- Voeg de aardappel, wortelplakjes en de tomaat toe en bak 2 minuten mee.
- Verkruimel de bouillontablet boven de pan, schenk 1 liter water erbij en voeg de pastaschelpjes toe.
- Breng de soep aan de kook en laat zachtjes 8 minuten koken.
- Bestrijk intussen de ciabatta dun met de rest van de olie.
- Rooster de sneetjes in de broodrooster (of in de grillpan) lichtbruin en krokant.
- Voeg de doperwten aan de soep toe en verwarm de soep nog 2 minuten.
- Knip de bosuitjes boven de soep in smalle ringetjes en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden.
- Leg naast elke kom een sneetje ciabatta en bestrooi met de kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lentegroentesoep met geroosterd ciabatta.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 43 g | Protein: 15 g | Vet: 21 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g