Lentesalade met Asperges, Graskaas en Ei

Frisse salade met groene asperges, romige graskaas en gekookt ei, geserveerd met een lichte vinaigrette op een rustieke houten tafel.

Lentesalade met Asperges, Graskaas en Ei

Een frisse en vullende maaltijdsalade met asperges, graskaas en ei. Perfect voor een zonnige lentedag.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Koekenpan (voor het roosteren van de pijnboompitten)

Ingrediënten

  • 500 gram geschilde asperges stukken
  • Zout
  • 1 eetlepel boter
  • 4 eieren
  • 300 gram aardappelen blokjes
  • 100 gram sugar snaps
  • 1 bos lente-ui ringen
  • 200 gram graskaas blokjes
  • Peper
  • 25 gram pijnboompitten geroosterd
  • 5 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 doosje tuinkers

Instructies

  • Kook de asperges beetgaar in ruim water met zout en boter.
  • Kook de eieren hard.
  • Kook de aardappelblokjes en sugar snaps 5 minuten en giet ze af.
  • Meng de asperges, aardappelblokjes, sugar snaps, lente-ui, graskaas, peper, zout en pijnboompitten.
  • Meng de olie, azijn en honing tot een dressing en roer door de salade.
  • Snijd de eieren in kwarten en meng voorzichtig door de salade.
  • Garneer met tuinkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Lekker met warm vers brood.
  • Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die goed past bij de asperges en graskaas.
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de smaken van de salade complementeert.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Groenten / Kaas / Salade
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Pasen