Lentesalade met Asperges, Graskaas en Ei
Een frisse en vullende maaltijdsalade met asperges, graskaas en ei. Perfect voor een zonnige lentedag.
Equipment
- Koekenpan (voor het roosteren van de pijnboompitten)
Ingrediënten
Instructies
- Kook de asperges beetgaar in ruim water met zout en boter.
- Kook de eieren hard.
- Kook de aardappelblokjes en sugar snaps 5 minuten en giet ze af.
- Meng de asperges, aardappelblokjes, sugar snaps, lente-ui, graskaas, peper, zout en pijnboompitten.
- Meng de olie, azijn en honing tot een dressing en roer door de salade.
- Snijd de eieren in kwarten en meng voorzichtig door de salade.
- Garneer met tuinkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Lekker met warm vers brood.
- Serveer direct na bereiding.
- Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die goed past bij de asperges en graskaas.
- Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de smaken van de salade complementeert.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g