Lentestamppot met Paksoi en Tomaat

Lentestamppot met romige aardappelpuree, verse reepjes paksoi, blokjes tomaat, en fijngehakte koriander, voor een licht en fris lenteaccent. Een eenvoudig en smaakvol gerecht, kleurrijk gepresenteerd.

Lentestamppot met Paksoi en Tomaat

Een frisse lentestamppot met paksoi, tomaat en koriander, perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 struik paksoi gewassen en in reepjes gesneden
  • 1 zakje aardappelpuree of vers zelfgemaakt
  • 1 tomaat in blokjes gesneden
  • Koriander fijngeknipt

Instructies

  • Snijd de gewassen paksoi in reepjes en schep deze door een smeuïge aardappelpuree.
  • Warm de stamppot al omscheppend goed door.
  • Meng de blokjes tomaat en de fijngeknipte koriander door de stamppot voor een fris lente-accent.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de stamppot met een stukje gegrild kipfilet of vis voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de lichte smaken van deze lentestamppot.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch