Daoûd Bâcha

Libanese Gehaktballetjes in Tomatensaus

Daoûd Bâcha
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 uien fijngehakt
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 500 gram gepureerde tomaten
  • 1 theelepel zwarte peper
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Meng het rundergehakt in een grote kom met tomatenpuree, pijnboompitten, zout, zwarte peper, kaneel, paprikapoeder en chilipoeder.
  • Vorm kleine balletjes van het gehaktmengsel met vochtige handen.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de uien tot ze glazig zijn.
  • Schep de uien uit de pan en zet apart.
  • Bak de gehaktballetjes in dezelfde olie tot ze rondom bruin zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de gefruite uien, geraspte citroenschil en gepureerde tomaten toe aan de pan met gehaktballetjes.
  • Laat het geheel 15 minuten zachtjes stoven.
  • Kook ondertussen witte rijst en haricots verts.
  • Snijd de haricots verts in stukjes van 2 cm en roer ze door de gekookte rijst.
  • Bak tomatenblokjes in een beetje olie en voeg deze toe aan de rijst en haricots verts.
  • Serveer de gehaktballetjes met de rijst en groentemix.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een medium-bodied rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 40 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Libanon
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij