Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- grote kom
- mes
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 50 gram pijnboompitten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 uien fijngehakt
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- Geraspte schil van 1 citroen
- 500 gram gepureerde tomaten
- 1 theelepel zwarte peper
- Zout naar smaak
Instructies
- Meng het rundergehakt in een grote kom met tomatenpuree, pijnboompitten, zout, zwarte peper, kaneel, paprikapoeder en chilipoeder.
- Vorm kleine balletjes van het gehaktmengsel met vochtige handen.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de uien tot ze glazig zijn.
- Schep de uien uit de pan en zet apart.
- Bak de gehaktballetjes in dezelfde olie tot ze rondom bruin zijn, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gefruite uien, geraspte citroenschil en gepureerde tomaten toe aan de pan met gehaktballetjes.
- Laat het geheel 15 minuten zachtjes stoven.
- Kook ondertussen witte rijst en haricots verts.
- Snijd de haricots verts in stukjes van 2 cm en roer ze door de gekookte rijst.
- Bak tomatenblokjes in een beetje olie en voeg deze toe aan de rijst en haricots verts.
- Serveer de gehaktballetjes met de rijst en groentemix.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 40 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 8 g