Loempia Vulling

Een rustieke oude houten tafel met een kleurrijke mix van ingrediënten voor loempiavulling: gehakt varkensvlees, gehakte garnalen, taugé, paprikareepjes, preiringetjes, ui en selderij, netjes gerangschikt op een houten plank en in een kom. Alles oogt vers en klaar om in loempiavellen gerold te worden.

Loempia Vulling

Een smaakvolle vulling voor loempia's met varkensvlees, garnalen en frisse groenten. Makkelijk te bereiden en vol van smaak.
Porties: 4 x 2 loempia's pp
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel s selderie, gehakte
  • 50 gram garnalen gehakte
  • 1 rode lombok in stukjes
  • ½ rode paprika in reepjes
  • 50 gram prei ringetjes
  • 1 gesnipperd uitje
  • 75 gram taugé
  • 150 gram varkensvlees of ham

Instructies

  • Groenten voorbereiden: Maak alle groenten goed schoon en droog ze.
  • Knoflook en prei fruiten: Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan.
  • Fruit het teentje knoflook en de gesneden prei zachtjes aan.
  • Gehakt bakken: Voeg het gehakt toe en bak dit mee, roer het met een vork los zodat het rul wordt.
  • Overige groenten toevoegen: Doe de overige groenten (taugé, witte kool, en selderij) erbij en bak nog ongeveer 3 minuten mee.
  • Roer regelmatig om.
  • Vlees toevoegen: Schep de blokjes kip of ham door het groentemengsel.
  • Vulling op smaak brengen: Breng de vulling op smaak met peper, zout en eventueel een snufje ve-tsin.
  • Laat de vulling uitlekken in een zeef om overtollig vocht en vet te verwijderen.
  • Loempia's vullen en bakken: Vul de loempiavellen met dit mengsel en bak ze krokant in wat olie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer de loempia's warm met zoetzure saus of chilisaus.
Wijnadvies:
  • Een frisse witte wijn, zoals een Riesling, of een koud biertje past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden