Loempia Vulling
Een smaakvolle vulling voor loempia's met varkensvlees, garnalen en frisse groenten. Makkelijk te bereiden en vol van smaak.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 1 eetlepel s selderie, gehakte
- 50 gram garnalen gehakte
- 1 rode lombok in stukjes
- ½ rode paprika in reepjes
- 50 gram prei ringetjes
- 1 gesnipperd uitje
- 75 gram taugé
- 150 gram varkensvlees of ham
Instructies
- Groenten voorbereiden: Maak alle groenten goed schoon en droog ze.
- Knoflook en prei fruiten: Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan.
- Fruit het teentje knoflook en de gesneden prei zachtjes aan.
- Gehakt bakken: Voeg het gehakt toe en bak dit mee, roer het met een vork los zodat het rul wordt.
- Overige groenten toevoegen: Doe de overige groenten (taugé, witte kool, en selderij) erbij en bak nog ongeveer 3 minuten mee.
- Roer regelmatig om.
- Vlees toevoegen: Schep de blokjes kip of ham door het groentemengsel.
- Vulling op smaak brengen: Breng de vulling op smaak met peper, zout en eventueel een snufje ve-tsin.
- Laat de vulling uitlekken in een zeef om overtollig vocht en vet te verwijderen.
- Loempia's vullen en bakken: Vul de loempiavellen met dit mengsel en bak ze krokant in wat olie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer de loempia's warm met zoetzure saus of chilisaus.
- Een frisse witte wijn, zoals een Riesling, of een koud biertje past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g