Loempia Vulling met Kip en Garnalen
Een smakelijke en veelzijdige vulling voor loempia's met kip, garnalen en een mix van verse groenten. Makkelijk te bereiden.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 50 gram garnalen gehakte
- 1 groen paprika in reepjes
- 100 gram kool gesnipperde
- 1 eetlepel s selderie, gehakte
- 150 gram kippenvlees gaar
- 1 lombok in stukjes
- 25 gram prei ringetjes
- 25 gram taugé
- 1 gesnipperd uitje
Instructies
- Ui snipperen: Pel de ui en snijd deze in kleine blokjes.
- Kool snijden: Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes.
- Paprika snijden: Maak de paprika schoon, verwijder de zaadjes en snijd de vrucht in dunne reepjes.
- Lombok snijden: Snijd de lombok in kleine stukjes.
- Als je het minder pittig wilt, verwijder dan de zaadjes en de zaadlijsten.
- Kip snijden: Snijd de gare kip in kleine blokjes of reepjes.
- Garnalen hakken: Hak de garnalen fijn.
- Selderij hakken: Hak de selderijblaadjes fijn.
- Prei snijden: Snijd de prei in dunne ringen.
- Vulling mengen: Doe alle voorbereide ingrediënten in een kom en meng ze goed door elkaar: de gesneden kip, de gehakte garnalen, de taugé, de preiringen, de gesneden kool, de paprikareepjes, de gesnipperde ui, de gehakte selderij en de gesneden lombok.
- Loempiavellen vullen: Schep een portie van het mengsel op elk loempiavel en vul ze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Deze vulling is klaar voor gebruik in loempiavellen.
- Serveer de bereide loempia's met zoetzure saus of chilisaus.
- Geen specifiek wijnadvies voor de vulling, afhankelijk van de uiteindelijke bereidingswijze en saus.
Voedingswaarden
Calories: 175 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 18 g | Vet: 7 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 4 g