Loempia Vulling met Kip en Garnalen

Een rustieke oude houten tafel met een kleurrijke mix van ingrediënten voor loempiavulling: stukjes gare kip, gehakte garnalen, kool, reepjes groene paprika, taugé, prei, ui en verse kruiden, gerangschikt op een houten plank en in een kom. Alles ziet er vers en klaar voor verwerking in loempiavellen uit.

Loempia Vulling met Kip en Garnalen

Een smakelijke en veelzijdige vulling voor loempia's met kip, garnalen en een mix van verse groenten. Makkelijk te bereiden.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 gram garnalen gehakte
  • 1 groen paprika in reepjes
  • 100 gram kool gesnipperde
  • 1 eetlepel s selderie, gehakte
  • 150 gram kippenvlees gaar
  • 1 lombok in stukjes
  • 25 gram prei ringetjes
  • 25 gram taugé
  • 1 gesnipperd uitje

Instructies

  • Ui snipperen: Pel de ui en snijd deze in kleine blokjes.
  • Kool snijden: Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes.
  • Paprika snijden: Maak de paprika schoon, verwijder de zaadjes en snijd de vrucht in dunne reepjes.
  • Lombok snijden: Snijd de lombok in kleine stukjes.
  • Als je het minder pittig wilt, verwijder dan de zaadjes en de zaadlijsten.
  • Kip snijden: Snijd de gare kip in kleine blokjes of reepjes.
  • Garnalen hakken: Hak de garnalen fijn.
  • Selderij hakken: Hak de selderijblaadjes fijn.
  • Prei snijden: Snijd de prei in dunne ringen.
  • Vulling mengen: Doe alle voorbereide ingrediënten in een kom en meng ze goed door elkaar: de gesneden kip, de gehakte garnalen, de taugé, de preiringen, de gesneden kool, de paprikareepjes, de gesnipperde ui, de gehakte selderij en de gesneden lombok.
  • Loempiavellen vullen: Schep een portie van het mengsel op elk loempiavel en vul ze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Deze vulling is klaar voor gebruik in loempiavellen.
  • Serveer de bereide loempia's met zoetzure saus of chilisaus.
Wijnadvies:
  • Geen specifiek wijnadvies voor de vulling, afhankelijk van de uiteindelijke bereidingswijze en saus.

Voedingswaarden

Calories: 175 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 18 g | Vet: 7 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Groenten / Kip / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden