Luchtige Kaasmousse met Gemengde Sla
Een lichte en romige kaasmousse, perfect als voorgerecht met een frisse salade.
Equipment
- vormpjes
Ingrediënten
- 1 blaadje gelatine
- 1 dl melk
- 125 gram belegen kaas
- 2 dl room
- Babytomaat
- Gemengde sla
Instructies
- Week de gelatine in koud water.
- Verwarm de melk tot lichaamstemperatuur en los de uitgeknepen gelatine op.
- Rasp de kaas fijn en voeg toe aan de melk.
- Klop de room halfstijf.
- Spatel de room door de kaasmassa zodra deze lobbig wordt.
- Vul vormpjes en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
- Serveer met een boeketje gemengde sla en een babytomaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra geraspte kaas en verse kruiden.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g