Luchtige Kaasmousse met Gemengde Sla

Een romige en luchtige kaasmousse, elegant opgemaakt en geserveerd met een frisse salade van knapperige sla en sappige babytomaatjes. De mousse heeft een fluweelzachte textuur en is subtiel gegarneerd met een lichte dressing. Naast het bord ligt een vintage vork en een linnen servet op een rustieke houten tafel. Op de achtergrond staat een houten snijplank met extra kaas, een kommetje dressing en verse sla. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de verfijnde texturen en frisse kleuren van dit elegante voorgerecht.

Luchtige Kaasmousse met Gemengde Sla

Een lichte en romige kaasmousse, perfect als voorgerecht met een frisse salade.
Voorbereidingstijd 15 minuten
inclusief opstijven 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blaadje gelatine
  • 1 dl melk
  • 125 gram belegen kaas
  • 2 dl room
  • Babytomaat
  • Gemengde sla

Instructies

  • Week de gelatine in koud water.
  • Verwarm de melk tot lichaamstemperatuur en los de uitgeknepen gelatine op.
  • Rasp de kaas fijn en voeg toe aan de melk.
  • Klop de room halfstijf.
  • Spatel de room door de kaasmassa zodra deze lobbig wordt.
  • Vul vormpjes en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Serveer met een boeketje gemengde sla en een babytomaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met extra geraspte kaas en verse kruiden.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch