Luchtige laagjescakejes met frambozenjam

Luchtige laagjescakejes met frambozenjam

Deze vrolijk gekleurde laagjescakejes met frambozenjam zijn feestelijk, luchtig en heerlijk zoet. Perfect voor verjaardagen, high tea of als traktatie.
Porties: 12
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 g suiker
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 350 g meel
  • 5 eieren
  • Cakepapiertjes
  • Frambozenjam naar keuze
  • Geraspte citroenschil
  • Marsepeinen roosjes
  • Rode kleurstof
  • Eetbare blaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng zonnebloemolie, suiker en vanillesuiker goed door elkaar.
  • Voeg één voor één de eieren toe en mix telkens grondig.
  • Roer de geraspte citroenschil erdoorheen.
  • Meng bakpoeder door het meel tot het niet meer zichtbaar is.
  • Voeg het meel geleidelijk aan het beslag toe en roer goed door.
  • Verdeel het beslag in twee gelijke delen.
  • Voeg aan één deel een paar druppels rode kleurstof toe en roer goed.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel het in twee helften met aluminiumfolie.
  • Giet het lichte beslag in één helft en het roze beslag in de andere helft.
  • Bak de cake 30 minuten in de oven tot deze gaar is.
  • Laat de cake afkoelen en haal voorzichtig uit het bakblik.
  • Snijd beide cakes in drie lange stroken.
  • Bestrijk vijf van de stroken royaal met jam en stapel ze op elkaar.
  • Plaats de zesde strook zonder jam bovenop.
  • Druk alles goed aan tot één lange staaf.
  • Snijd de cake in stukken van ongeveer 2 cm breed.
  • Decoreer de bovenkant met marsepeinen roosjes en eetbare blaadjes.
  • Plaats de stukjes in cakepapiertjes en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Strooi eventueel wat geraspte kokos op de buitenkant van de cake voor extra smaak en uitstraling.
Wijnadvies:

Combineer met een lichtzoete mousserende wijn zoals Moscato d'Asti.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 4 g | Vet: 13 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 21 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Koek / Snack / Tractaties
Land van herkomst Marokko
Jaargetijde: Alle Jaargetijden