Luchtige laagjescakejes met frambozenjam
Deze vrolijk gekleurde laagjescakejes met frambozenjam zijn feestelijk, luchtig en heerlijk zoet. Perfect voor verjaardagen, high tea of als traktatie.
Ingrediënten
- 1 zakje bakpoeder
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 g suiker
- 200 ml zonnebloemolie
- 350 g meel
- 5 eieren
- Cakepapiertjes
- Frambozenjam naar keuze
- Geraspte citroenschil
- Marsepeinen roosjes
- Rode kleurstof
- Eetbare blaadjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng zonnebloemolie, suiker en vanillesuiker goed door elkaar.
- Voeg één voor één de eieren toe en mix telkens grondig.
- Roer de geraspte citroenschil erdoorheen.
- Meng bakpoeder door het meel tot het niet meer zichtbaar is.
- Voeg het meel geleidelijk aan het beslag toe en roer goed door.
- Verdeel het beslag in twee gelijke delen.
- Voeg aan één deel een paar druppels rode kleurstof toe en roer goed.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel het in twee helften met aluminiumfolie.
- Giet het lichte beslag in één helft en het roze beslag in de andere helft.
- Bak de cake 30 minuten in de oven tot deze gaar is.
- Laat de cake afkoelen en haal voorzichtig uit het bakblik.
- Snijd beide cakes in drie lange stroken.
- Bestrijk vijf van de stroken royaal met jam en stapel ze op elkaar.
- Plaats de zesde strook zonder jam bovenop.
- Druk alles goed aan tot één lange staaf.
- Snijd de cake in stukken van ongeveer 2 cm breed.
- Decoreer de bovenkant met marsepeinen roosjes en eetbare blaadjes.
- Plaats de stukjes in cakepapiertjes en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Strooi eventueel wat geraspte kokos op de buitenkant van de cake voor extra smaak en uitstraling. Wijnadvies:
Combineer met een lichtzoete mousserende wijn zoals Moscato d'Asti.
Strooi eventueel wat geraspte kokos op de buitenkant van de cake voor extra smaak en uitstraling. Wijnadvies:
Combineer met een lichtzoete mousserende wijn zoals Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 4 g | Vet: 13 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 21 g