Deze vrolijk gekleurde laagjescakejes met frambozenjam zijn feestelijk, luchtig en heerlijk zoet. Perfect voor verjaardagen, high tea of als traktatie.
Meng zonnebloemolie, suiker en vanillesuiker goed door elkaar.
Voeg één voor één de eieren toe en mix telkens grondig.
Roer de geraspte citroenschil erdoorheen.
Meng bakpoeder door het meel tot het niet meer zichtbaar is.
Voeg het meel geleidelijk aan het beslag toe en roer goed door.
Verdeel het beslag in twee gelijke delen.
Voeg aan één deel een paar druppels rode kleurstof toe en roer goed.
Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel het in twee helften met aluminiumfolie.
Giet het lichte beslag in één helft en het roze beslag in de andere helft.
Bak de cake 30 minuten in de oven tot deze gaar is.
Laat de cake afkoelen en haal voorzichtig uit het bakblik.
Snijd beide cakes in drie lange stroken.
Bestrijk vijf van de stroken royaal met jam en stapel ze op elkaar.
Plaats de zesde strook zonder jam bovenop.
Druk alles goed aan tot één lange staaf.
Snijd de cake in stukken van ongeveer 2 cm breed.
Decoreer de bovenkant met marsepeinen roosjes en eetbare blaadjes.
Plaats de stukjes in cakepapiertjes en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Strooi eventueel wat geraspte kokos op de buitenkant van de cake voor extra smaak en uitstraling.
Wijnadvies: Combineer met een lichtzoete mousserende wijn zoals Moscato d'Asti.