Luchtige Marokkaanse Donuts met Vanille en Sinas
Deze luchtige donuts met een vleugje vanille en sinaasappel zijn een Marokkaanse traktatie. Heerlijk met poedersuiker of witte chocolade en nougatine.
Equipment
- Bloem om te bestuiven
- Diepe koekenpan,
- Flessendop
- Ronde uitsteker
- theedoek
Ingrediƫnten
- 1 ei
- 100 gram gesmolten boter
- 100 gram suiker
- 150 ml lauwe melk
- 150 ml sinaasappelsap
- 2 zakjes vanillesuiker
- 20 gram gist
- 600 gram meel
- Een half zakje bakpoeder
- Poedersuiker
- Zonnebloemolie
Instructies
- Smelt de boter en verwarm de melk.
- Meng boter, melk en gist goed door elkaar.
- Voeg suiker, vanillesuiker, sinaasappelsap en ei toe en meng goed.
- Meng bakpoeder met meel.
- Voeg beetje bij beetje het meel toe aan het natte mengsel.
- Kneed tot het deeg soepel is en niet meer plakt.
- Bestuif het werkblad met bloem.
- Rol het deeg uit tot iets meer dan een halve centimeter dik.
- Steek rondjes uit het deeg en vervolgens kleinere rondjes in het midden (bijv.
- met een flessendop).
- Leg de donuts op een bakplaat met bakpapier.
- Laat 2 uur rijzen op een warme plek onder een theedoek.
- Verhit zonnebloemolie in een diepe koekenpan.
- Bak de donuts goudbruin.
- Laat de donuts afkoelen.
- Bestrooi met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bestrooi de donuts royaal met poedersuiker of versier ze met gesmolten witte chocolade en nougatine voor een feestelijke touch. Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete mousserende wijn of muntthee voor een klassieke Marokkaanse combinatie.
Bestrooi de donuts royaal met poedersuiker of versier ze met gesmolten witte chocolade en nougatine voor een feestelijke touch. Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete mousserende wijn of muntthee voor een klassieke Marokkaanse combinatie.
Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 52 g | Protein: 7 g | Vet: 18 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 18 g