Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 worst in plakjes of stukjes
- 4 kerstomaten gehalveerd
- 3 eieren
- 2 el versgeraspte Parmezaanse kaas
- 1 el gehakte bladpeterselie
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Plantaardige oliespray
Instructies
- Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
- Plaats de plakjes worst en gehalveerde kerstomaten in een anti-aanbakvorm die in de airfryer past zonder de zijkanten te raken.
- Zet de vorm in de airfryer en stel de timer in op 5 minuten.
- Ondertussen klop je de eieren los in een kom en meng je ze met de versgeraspte Parmezaanse kaas, gehakte bladpeterselie, zout en peper.
- Na 5 minuten spuit je de bakvorm met worst en tomaat lichtjes in met plantaardige oliespray en giet je het eimengsel erover.
- Stel de timer opnieuw in op 5 minuten en bak de frittata tot het ei volledig gestold is.
- Serveer de frittata warm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio past uitstekend bij deze ontbijtfrittata.Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 16 g | Vet: 17 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g