Luxe Eendetaart met Romige Kervelsaus
Een luxe eendetaart met romige kervelsaus, omhuld in knapperig bladerdeeg. Een verfijnd hoofdgerecht dat indruk maakt tijdens speciale gelegenheden!
Ingrediënten
- 300 gram eendeborst
- 100 gram eendelever
- 150 gram aardappels
- 20 gram boter
- 2 sjalotten fijngehakt
- 1 ½ eetlepel cognac
- Zout en peper naar smaak
- 7 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 ½ dl slagroom
- 2 eetlepels fijngehakte kervel
- 1 ei losgeklopt
Instructies
- Snijd het vlees en de lever in dunne repen en bestrooi met zout en peper.
- Schil de aardappelen, kook ze 10 minuten en snijd ze in plakjes van 3 mm dik.
- Bak de fijngehakte sjalotten in boter gedurende 5 minuten.
- Voeg de cognac toe en roer door.
- Voeg het vlees, de lever en aardappelen toe, breng op smaak en zet apart in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol de ontdooide bladerdeegplakjes op elkaar uit en steek twee lappen uit (18 cm en 24 cm diameter).
- Leg de grote lap op een vochtige bakplaat en schep de vulling erop, laat de rand vrij.
- Bestrijk de rand met water, dek af met de kleinere deeglap en druk de randen goed aan.
- Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
- Snijd een cirkel (12 cm diameter) in de bovenkant als deksel.
- Bak de taart 30-40 minuten in de oven.
- Verwarm de slagroom en roer de fijngehakte kervel erdoor.
- Snijd het deksel los, giet de kervelroom in de taart en bak nog eens 10 minuten.
- Laat de taart na het bakken 10 minuten rusten.
- Snijd de taart aan tafel in punten en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de eendetaart met een frisse groene salade en knapperig stokbrood voor een perfect uitgebalanceerde maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Bourgogne, past uitstekend bij de rijke smaken van de eendetaart.
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 45 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g