Een goudbruine eendentaart met een knapperige bladerdeegkorst, geserveerd op een rustiek keramisch bord. De vulling van eendenvlees, lever en aardappelen is subtiel zichtbaar door een kleine opening. De taart is afgewerkt met een romige kervelsaus en verse kerveltakjes als garnering. De warme achtergrond straalt een uitnodigende sfeer uit met levendige kleuren en subtiele decoratieve patronen. 🦆🥧🌿✨

Luxe Eendetaart met Romige Kervelsaus

Een luxe eendetaart met romige kervelsaus, omhuld in knapperig bladerdeeg. Een verfijnd hoofdgerecht dat indruk maakt tijdens speciale gelegenheden!
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram eendeborst
  • 100 gram eendelever
  • 150 gram aardappels
  • 20 gram boter
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 1 ½ eetlepel cognac
  • Zout en peper naar smaak
  • 7 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 ½ dl slagroom
  • 2 eetlepels fijngehakte kervel
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Snijd het vlees en de lever in dunne repen en bestrooi met zout en peper.
  • Schil de aardappelen, kook ze 10 minuten en snijd ze in plakjes van 3 mm dik.
  • Bak de fijngehakte sjalotten in boter gedurende 5 minuten.
  • Voeg de cognac toe en roer door.
  • Voeg het vlees, de lever en aardappelen toe, breng op smaak en zet apart in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol de ontdooide bladerdeegplakjes op elkaar uit en steek twee lappen uit (18 cm en 24 cm diameter).
  • Leg de grote lap op een vochtige bakplaat en schep de vulling erop, laat de rand vrij.
  • Bestrijk de rand met water, dek af met de kleinere deeglap en druk de randen goed aan.
  • Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  • Snijd een cirkel (12 cm diameter) in de bovenkant als deksel.
  • Bak de taart 30-40 minuten in de oven.
  • Verwarm de slagroom en roer de fijngehakte kervel erdoor.
  • Snijd het deksel los, giet de kervelroom in de taart en bak nog eens 10 minuten.
  • Laat de taart na het bakken 10 minuten rusten.
  • Snijd de taart aan tafel in punten en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de eendetaart met een frisse groene salade en knapperig stokbrood voor een perfect uitgebalanceerde maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Bourgogne, past uitstekend bij de rijke smaken van de eendetaart.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 45 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gourmet / Hartige taart / Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst