Lychee-Mango Dessert met Vijgen en Kiwi
Een exotisch dessert met lychee-mousse, mangosaus en verse vijgen en kiwi. Perfect voor een zomers diner.
Equipment
- vormpjes
Ingrediënten
- 250 gram lychees vers of uit blik
- 1 doosje vijgen
- 2 dl crème fraîche
- 1 eetlepel safarilikeur
- 2 verse mango's of 1 blikje mango's
- 2 kiwi's
- 5 blaadjes gelatine
- 1 dl suikerstroop 60 gram suiker in 0,4 dl kokend water
Instructies
- Pureer de lychees, druk de puree door een zeef en roer er 1 dl crème fraîche door.
- Week de gelatine 3 minuten in koud water, knijp uit en los op in aanhangend water (verwarmen, niet koken).
- Roer de gelatine door het lycheemengsel, vul vormpjes en laat opstijven in de koelkast.
- Maak de suikerstroop.
- Pureer de mango's en roer er de afgekoelde suikerstroop, likeur en 1 dl crème fraîche door.
- Stort de lycheemousse op borden en giet de mangosaus eromheen.
- Garneer met vijgen en kiwi.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer direct na het garneren.
- Garneer eventueel met extra fruit of muntblaadjes.
- Moscato d'Asti: Een zoete, licht mousserende wijn die goed past bij het fruitdessert.
- Gewürztraminer: Een aromatische witte wijn met tonen van lychee en mango.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 25 g