Maiale

Maiale

Porties: +
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Plet de jeneverbessen met de bolle kant van een lepel.
  • Wrijf het vlees in met zout en peper.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ± 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui, jeneverbessen, kruidnagel, laurier en de helft van de wijn toe en braad het vlees afgedekt in 40 minuten gaar. Keer het af en toe.
  • Neem het vlees uit de pan, leg het op een plank, dek het af met aluminiumfolie en laat het ± 10 minuten rusten.
  • Verwijder de laurier en de kruidnagel uit het braadvocht en voeg de rest van de wijn toe.
  • Breng de saus aan de kook, roer met een vork de aanbaksels los en laat haar op hoog vuur ± 3 minuten inkoken.
  • Snijd het vlees in plakjes en leg die op een schaal.
  • Serveer het met pasta en gegrilde halve tomaatjes.
  • In Italië eet men er pittige spaghetti bij: Fruit 2 fijngehakte teentjes knoflook,
  • 1 fijngehakt Spaans pepertje (zonder zaadjes), 3 eetlepels fijngeknipte peterselie in 3 eetlepels olijfolie en schep dit door 300 gr gekookte spaghetti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Italië