Maïsschnitzels met Mexicaanse bonensalade en pofaardappel
Een zonnige Mexicaanse salade met kidneybonen, avocado en limoen, geserveerd met krokante maïsschnitzels en warme gepofte aardappels.
Ingrediënten
- 2 el fijn geknipte bieslook
- 2 pakjes Tivall Maïsschnitzels van 165 g
- 250 g cherry tomaatjes
- 2 rijpe avocado's
- 4 el knoflookdressing fles
- 4 el zonnebloemolie
- 4 grote aardappels
- 1 blik kidneybonen 400 g
- ¼ rode peper
- ½ limoen
- 1 rode ui
Instructies
- Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
- Schil de avocado’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in plakjes.
- Besprenkel de plakjes avocado met het limoensap.
- Spoel de kidneybonen af in een vergiet en laat uitlekken.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Pel de ui en snijd in dunne ringen.
- Hak de rode peper fijn.
- Meng de dressing met de rode peper, limoenschil en bieslook.
- Meng de kidneybonen met tomaat, avocado, ui en de helft van de dressing.
- Boen de aardappels schoon en prik ze in met een vork.
- Leg de aardappels op keukenpapier in de magnetron en gaar ze 15 minuten op 600 Watt.
- Wikkel de aardappels in een keukendoek en laat 10 minuten nagaren.
- Verhit de olie in een koekenpan.
- Bak de maïsschnitzels in 4-5 minuten op matig vuur goudbruin en keer regelmatig.
- Verdeel de bonensalade over vier borden.
- Leg de schnitzels en gepofte aardappels ernaast.
- Snijd de aardappels open en schep de rest van de dressing erin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer de aardappels met extra bieslook of een partje limoen voor extra frisheid. Wijnadvies:
Een frisse Verdejo of droge Riesling combineert goed met de limoen en avocado.
Garneer de aardappels met extra bieslook of een partje limoen voor extra frisheid. Wijnadvies:
Een frisse Verdejo of droge Riesling combineert goed met de limoen en avocado.
Voedingswaarden
Calories: 610 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 7 g