Maïsschnitzels met Mexicaanse bonensalade en pofaardappel

Maïsschnitzels met Mexicaanse bonensalade en pofaardappel

Een zonnige Mexicaanse salade met kidneybonen, avocado en limoen, geserveerd met krokante maïsschnitzels en warme gepofte aardappels.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 el fijn geknipte bieslook
  • 2 pakjes Tivall Maïsschnitzels van 165 g
  • 250 g cherry tomaatjes
  • 2 rijpe avocado's
  • 4 el knoflookdressing fles
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 grote aardappels
  • 1 blik kidneybonen 400 g
  • ¼ rode peper
  • ½ limoen
  • 1 rode ui

Instructies

  • Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
  • Schil de avocado’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Besprenkel de plakjes avocado met het limoensap.
  • Spoel de kidneybonen af in een vergiet en laat uitlekken.
  • Was de tomaatjes en halveer ze.
  • Pel de ui en snijd in dunne ringen.
  • Hak de rode peper fijn.
  • Meng de dressing met de rode peper, limoenschil en bieslook.
  • Meng de kidneybonen met tomaat, avocado, ui en de helft van de dressing.
  • Boen de aardappels schoon en prik ze in met een vork.
  • Leg de aardappels op keukenpapier in de magnetron en gaar ze 15 minuten op 600 Watt.
  • Wikkel de aardappels in een keukendoek en laat 10 minuten nagaren.
  • Verhit de olie in een koekenpan.
  • Bak de maïsschnitzels in 4-5 minuten op matig vuur goudbruin en keer regelmatig.
  • Verdeel de bonensalade over vier borden.
  • Leg de schnitzels en gepofte aardappels ernaast.
  • Snijd de aardappels open en schep de rest van de dressing erin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer de aardappels met extra bieslook of een partje limoen voor extra frisheid.
Wijnadvies:

Een frisse Verdejo of droge Riesling combineert goed met de limoen en avocado.

Voedingswaarden

Calories: 610 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vleesvervangers
Land van herkomst Mexico
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch