Maissoep met varkenreepjes

Maissoep met varkenreepjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram varkensreepjes
  • ½ el. mexicaanse kruiden
  • 1 blik mais 300 gr. uitgelekt
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 el. verse koriander fijngehakt.
  • 50 gram boter
  • 2 kleine uien fijngehakt
  • 1 l. bouillon
  • 1 ½ dl room

Instructies

  • Kruid de varkensreepjes met Mexicaanse kruiden.
  • Verhit 25gr. boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de uien ca. 3 min.
  • Voeg de mais en bouillon toe en kook de soep ca. 15 min. op zacht vuur.
  • Verhit ondertussen 25 gr. boter in een koekepan en bak hierin de varkensreepjes in ca. 5 min. goudbruin en gaar.
  • Neem de varkensreepjes uit de pan.
  • Voeg de room aan de soep toe en breng deze opnieuw aan de kook.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep en de varkensreepjes over 4 borden ( garneer elk bord met koriander). Lekker met tortillachips
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland