Maizenakoekjes met Chocolade en Kleurige Suikerballetjes
Heerlijke maizenakoekjes met een chocolade-coating en kleurrijke suikerballetjes. Perfect voor een feestelijke traktatie of een gezellige borrel!
		
		
		
	Equipment
- Flessendopje (of ander uitstekershulpmiddel)
 - plasticfolie
 - Smeltpan voor au-bain-marie
 
Ingrediënten
- 1 ei
 - 125 gram maizena
 - 100 gram meel kan iets meer of minder zijn
 - 3 eetlepels zonnebloemolie
 - 3 repen witte/bruine chocolade
 - 70 gram boter zacht
 - 70 gram suiker
 - Een halve theelepel bakpoeder
 - Enkele druppels kleurstof naar keuze
 - Zilveren of gekleurde suikerballetjes
 - 1 zakje vanillesuiker
 
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
 - Meng de boter, het ei, de suiker en de vanillesuiker goed door elkaar.
 - Voeg de maizena toe en meng alles goed.
 - Meng het bakpoeder met het meel en voeg het stap voor stap toe aan het mengsel.
 - Blijf meel toevoegen totdat je een zacht, soepel deeg hebt dat niet meer aan de handen plakt.
 - Verdeel het deeg in twee gelijke delen.
 - Voeg kleurstof naar keuze toe aan één deel en kneed het goed door.
 - Bestuif het werkblad met meel en rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik.
 - Steek met een flessendopje rondjes uit het deeg.
 - Leg de rondjes voorzichtig op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende ongeveer 10 minuten, totdat de onderkant lichtbruin is.
 - Laat de koekjes volledig afkoelen.
 - Meng de jam in een bord en roer door.
 - Zoek een gekleurd en een wit koekje van gelijke grootte en breng een beetje jam aan op één koekje.
 - Druk het andere koekje voorzichtig bovenop.
 - Smelt de chocolade met de zonnebloemolie au-bain-marie.
 - Dompel elk dubbel koekje in de gesmolten chocolade.
 - Haal het koekje voorzichtig uit de chocolade met een vork en laat het even afdruipen.
 - Zet het koekje op een stuk plasticfolie en decoreer met een suikerballetje.
 - Laat de chocolade hard worden voordat je de koekjes serveert.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de koekjes op een mooi bord met een kopje thee of als feestelijke traktatie op een verjaardag.
Wijnadvies:
Bij dit zoete koekje past een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 15 g
					