Makkelijke Marokkaanse Fekkas Koekjes
Maak deze heerlijke Marokkaanse Fekkas koekjes in een handomdraai! Met een mix van boter, suiker, eieren, en noten, ideaal voor elke gelegenheid.
		
		
		
	Ingrediënten
- 100 gram boter zacht
 - 150 gram suiker
 - 2 eieren
 - 2 zakjes vanillesuiker
 - 300 gram meel
 - 1 zakje bakpoeder
 - Amandelen of naar keuze
 - Sesamzaad of naar keuze
 - Stukjes chocola optioneel
 
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
 - Meng de boter, suiker en vanillesuiker goed samen.
 - Voeg de eieren toe en meng goed.
 - Meng de meel en het bakpoeder door elkaar.
 - Voeg het meel-bakpoeder mengsel toe aan het boter-suiker-ei mengsel.
 - Voeg sesamzaad en amandelschaafsel toe (naar keuze).
 - Kneed het mengsel tot een soepel deeg.
 - Verdeel het deeg in stukken en vorm staven.
 - Leg de staven op een bakblik en bak ze 15 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn.
 - Haal het bakblik uit de oven en leg de staven op een keukenblad.
 - Snijd de staven in schuine stukjes.
 - Leg de stukjes terug op het bakblik en bak ze nog eens 15 minuten.
 - Draai de koekjes halverwege om met een mes.
 - Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de Fekkas koekjes bij een kopje Marokkaanse muntthee. Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zou goed passen bij deze koekjes.
Serveer de Fekkas koekjes bij een kopje Marokkaanse muntthee. Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zou goed passen bij deze koekjes.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 15 g
					