Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de fijngehakte ui, knoflook, gehakte kruiden, kappertjes, olijven en tomaten kort aan.
- Blus de ingrediënten af met rode wijn en laat de alcohol verdampen.
- Bestrooi het lamsvlees met zout en peper.
- Doe het lamsvlees samen met de afgekoelde saus in een vacuümzak en vacumeer het volgens de instellingen (zie onderaan).
- Bereid het lamsvlees sous-vide met de stoomoven volgens de instellingen (zie onderaan).
- Haal het lamsvlees uit de vacuümzak en serveer het met de saus.
- Serveer met bijgerechten zoals rijst of geroosterde groenten.
Instellingen voor vacumeren:
- Vacumeerstand: 2
Instellingen voor sous-vide bereiding:
- Ovenfunctie: Sous-vide
- Temperatuur: 58°C
- Duur: 1 uur
- Roosterpositie: 2e van onderen
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
Voor een extra smaakdimensie kunt u het lamsvlees na het sous-vide bereiden nog kort aanbraden voordat u het serveert met de saus.Wijnadvies:
Een robuuste rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Shiraz past uitstekend bij de smaak van het lamsvlees en de rode wijnsaus.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 28 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g