Lamsrug in mediterrane rodewijnsaus

Malse Lamsrug in Mediterrane Rode Wijnsaus

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 1 uur 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine ui fijngehakt
  • 5 olijven in plakjes gesneden
  • 8 tomaten in vieren gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ¼ teentje knoflook fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn gehakt
  • 1 takje tijm alleen de blaadjes, gehakt
  • 1 theelepel kappertjes
  • 100 ml rode wijn
  • 200 g lamsrug zonder bot
  • 1 theelepel zout
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de fijngehakte ui, knoflook, gehakte kruiden, kappertjes, olijven en tomaten kort aan.
  • Blus de ingrediënten af met rode wijn en laat de alcohol verdampen.
  • Bestrooi het lamsvlees met zout en peper.
  • Doe het lamsvlees samen met de afgekoelde saus in een vacuümzak en vacumeer het volgens de instellingen (zie onderaan).
  • Bereid het lamsvlees sous-vide met de stoomoven volgens de instellingen (zie onderaan).
  • Haal het lamsvlees uit de vacuümzak en serveer het met de saus.
  • Serveer met bijgerechten zoals rijst of geroosterde groenten.

Instellingen voor vacumeren:

  • Vacumeerstand: 2

Instellingen voor sous-vide bereiding:

  • Ovenfunctie: Sous-vide
  • Temperatuur: 58°C
  • Duur: 1 uur
  • Roosterpositie: 2e van onderen

Notities / Tips / Wijnadvies

Bereidingstips:

Voor een extra smaakdimensie kunt u het lamsvlees na het sous-vide bereiden nog kort aanbraden voordat u het serveert met de saus.

Wijnadvies:

Een robuuste rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Shiraz past uitstekend bij de smaak van het lamsvlees en de rode wijnsaus.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 28 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees
Land van herkomst Mediterraan