Mango-Pindasalade met Appelchips
Ingrediënten
- 1 lichtzure appel bijvoorbeeld Granny Smith
- 1 eetlepel citroensap
- 1 harde onrijpe mango
- ½ rettich
- ½ theelepel zeezout
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 limoen
- 3 takjes koriander
- 2 eetlepels pindakaas
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 1 theelepel Thaise vissaus
- 1 mespunt gemalen kruidnagel
- 1 zakje panklare spitskool 300 g
Instructies
- Verwarm de oven voor op 125°C (of gasovenstand 1).
- Was de appel en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appel in flinterdunne plakjes en besprenkel ze met citroensap.
- Leg de appelschijfjes op een anti-aanbakovenmatje (of licht ingevet bakpapier) en bak ze in het midden van de oven gedurende ongeveer 2 uur, tot ze knapperig zijn.
- Schil de mango en verwijder de pit.
- Schil de rettich.
- Snijd de mango en rettich in flinterdunne reepjes en doe ze samen met de spitskool in een schaal.
- Voeg voorzichtig het zout en de rijstazijn toe en schep alles door elkaar.
- Laat het mengsel ongeveer 30 minuten staan.
- Pers de limoen uit en knip de koriander fijn.
- Meng in een kom het limoensap, 2 eetlepels water, koriander, pindakaas, sambal, suiker, vissaus en gemalen kruidnagel tot een dressing.
- Verdeel de salade over vier bordjes, besprenkel met de dressing en strooi de 'chips' eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Chenin Blanc past goed bij de frisse smaken van de mango-pindasalade. De zoete tonen van de wijn zullen de exotische elementen van het gerecht mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 15 g