Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 g aardappels geschild en in blokjes gesneden
 - 4 eetlepels crème fraîche
 - Peper en zout naar smaak
 - Melk indien nodig
 - 500 g gehakt rundvlees of lamsvlees
 - 1 grote ui fijngesneden
 - 1 grote ui in ringen gesneden
 - 1 klein blikje tomatenpuree
 - Een paar takjes koriander fijngehakt
 - 2 teentjes knoflook fijngehakt
 - 2 tomaten in plakjes gesneden
 - Geraspte kaas
 
Instructies
- Verhit wat olie in een pan en bak het gehakt met de fijngesneden ui en knoflook tot het gehakt bruin is.
 - Voeg zout, peper, koriander en tomatenpuree toe en bak alles nog een paar minuten mee.
 - Zet het mengsel opzij.
 - Kook de aardappels in een pan met water tot ze gaar zijn.
 - Giet af en stamp de aardappels fijn tot puree.
 - Voeg de crème fraîche toe en meng goed.
 - Voeg indien nodig een beetje melk toe om de puree smeuïg te maken.
 - Breng op smaak met peper en zout.
 - Verwarm de oven voor op 180°C.
 - Doe een laagje van het gehaktmengsel in een ovenschaal.
 - Leg er een paar plakjes tomaat en uienringen op.
 - Bedek met een laagje aardappelpuree.
 - Herhaal deze lagen nog een keer.
 - Bestrooi de bovenkant van de schotel met geraspte kaas.
 - Bak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of tot de kaas goudbruin is.
 - Serveer warm.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een soepele rode wijn zoals een Marokkaanse Syrah past goed bij deze schotel.
Opmerking:
Voor een luchtigere puree, mix de aardappels met een mixer.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 23 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
					