Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 g aardappels geschild en in blokjes gesneden
- 4 eetlepels crème fraîche
- Peper en zout naar smaak
- Melk indien nodig
- 500 g gehakt rundvlees of lamsvlees
- 1 grote ui fijngesneden
- 1 grote ui in ringen gesneden
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Een paar takjes koriander fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 tomaten in plakjes gesneden
- Geraspte kaas
Instructies
- Verhit wat olie in een pan en bak het gehakt met de fijngesneden ui en knoflook tot het gehakt bruin is.
- Voeg zout, peper, koriander en tomatenpuree toe en bak alles nog een paar minuten mee.
- Zet het mengsel opzij.
- Kook de aardappels in een pan met water tot ze gaar zijn.
- Giet af en stamp de aardappels fijn tot puree.
- Voeg de crème fraîche toe en meng goed.
- Voeg indien nodig een beetje melk toe om de puree smeuïg te maken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe een laagje van het gehaktmengsel in een ovenschaal.
- Leg er een paar plakjes tomaat en uienringen op.
- Bedek met een laagje aardappelpuree.
- Herhaal deze lagen nog een keer.
- Bestrooi de bovenkant van de schotel met geraspte kaas.
- Bak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of tot de kaas goudbruin is.
- Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een soepele rode wijn zoals een Marokkaanse Syrah past goed bij deze schotel.
Opmerking:
Voor een luchtigere puree, mix de aardappels met een mixer.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 23 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g