Marokkaanse Aardappel-Gehaktschotel

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • Peper en zout naar smaak
  • Melk indien nodig
  • 500 g gehakt rundvlees of lamsvlees
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 grote ui in ringen gesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Een paar takjes koriander fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 tomaten in plakjes gesneden
  • Geraspte kaas

Instructies

  • Verhit wat olie in een pan en bak het gehakt met de fijngesneden ui en knoflook tot het gehakt bruin is.
  • Voeg zout, peper, koriander en tomatenpuree toe en bak alles nog een paar minuten mee.
  • Zet het mengsel opzij.
  • Kook de aardappels in een pan met water tot ze gaar zijn.
  • Giet af en stamp de aardappels fijn tot puree.
  • Voeg de crème fraîche toe en meng goed.
  • Voeg indien nodig een beetje melk toe om de puree smeuïg te maken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe een laagje van het gehaktmengsel in een ovenschaal.
  • Leg er een paar plakjes tomaat en uienringen op.
  • Bedek met een laagje aardappelpuree.
  • Herhaal deze lagen nog een keer.
  • Bestrooi de bovenkant van de schotel met geraspte kaas.
  • Bak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of tot de kaas goudbruin is.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een soepele rode wijn zoals een Marokkaanse Syrah past goed bij deze schotel.

Opmerking:

Voor een luchtigere puree, mix de aardappels met een mixer.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 23 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Rundvlees
Land van herkomst Marokko