Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 1 pak filodeeg
 - 1 kg amandelen ontveld en gebakken in olie
 - 50 g poedersuiker
 - 4 stuks Arabische gom gom acacia
 - 4 eetlepels oranjebloesemwater mazhar
 - 1 theelepel kaneel
 - 1 theelepel amandelaroma
 - Honing
 - Boter
 
Instructies
- Maal de amandelen grof in een keukenmachine.
 - Bewaar een paar amandelen voor de garnering.
 - Voeg de kaneel, Arabische gom, amandelaroma, poedersuiker en oranjebloesemwater toe aan de gemalen amandelen.
 - Meng alles goed door elkaar.
 - Vet een bakplaat in met boter.
 - Leg een vel filodeeg op de bakplaat en bestrijk het met gesmolten boter.
 - Herhaal dit totdat de helft van het filodeeg is gebruikt.
 - Verdeel het amandel mengsel gelijkmatig over het filodeeg en druk stevig aan.
 - Bedek met de rest van het filodeeg en bestrijk elk vel opnieuw met boter.
 - Snijd de baklava in ruiten en plaats in elke ruit een hele amandel.
 - Bak de baklava in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius gedurende 20 minuten.
 - Haal het uit de oven en snijd het nogmaals in ruiten.
 - Bak vervolgens nog eens 20 minuten, of tot het goudbruin is.
 - Verwarm de honing in een pan en giet het over de nog warme baklava.
 - Laat de baklava afkoelen voordat je het serveert.
 - Geniet van deze heerlijke Marokkaanse lekkernij!
 
Voedingswaarden
Calories: 560 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 14 g | Vet: 42 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 22 g
					