Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pak filodeeg
- 1 kg amandelen ontveld en gebakken in olie
- 50 g poedersuiker
- 4 stuks Arabische gom gom acacia
- 4 eetlepels oranjebloesemwater mazhar
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel amandelaroma
- Honing
- Boter
Instructies
- Maal de amandelen grof in een keukenmachine.
- Bewaar een paar amandelen voor de garnering.
- Voeg de kaneel, Arabische gom, amandelaroma, poedersuiker en oranjebloesemwater toe aan de gemalen amandelen.
- Meng alles goed door elkaar.
- Vet een bakplaat in met boter.
- Leg een vel filodeeg op de bakplaat en bestrijk het met gesmolten boter.
- Herhaal dit totdat de helft van het filodeeg is gebruikt.
- Verdeel het amandel mengsel gelijkmatig over het filodeeg en druk stevig aan.
- Bedek met de rest van het filodeeg en bestrijk elk vel opnieuw met boter.
- Snijd de baklava in ruiten en plaats in elke ruit een hele amandel.
- Bak de baklava in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius gedurende 20 minuten.
- Haal het uit de oven en snijd het nogmaals in ruiten.
- Bak vervolgens nog eens 20 minuten, of tot het goudbruin is.
- Verwarm de honing in een pan en giet het over de nog warme baklava.
- Laat de baklava afkoelen voordat je het serveert.
- Geniet van deze heerlijke Marokkaanse lekkernij!
Voedingswaarden
Calories: 560 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 14 g | Vet: 42 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 22 g