Marokkaanse Amandel Baklava

Porties: 8
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak filodeeg
  • 1 kg amandelen ontveld en gebakken in olie
  • 50 g poedersuiker
  • 4 stuks Arabische gom gom acacia
  • 4 eetlepels oranjebloesemwater mazhar
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel amandelaroma
  • Honing
  • Boter

Instructies

  • Maal de amandelen grof in een keukenmachine.
  • Bewaar een paar amandelen voor de garnering.
  • Voeg de kaneel, Arabische gom, amandelaroma, poedersuiker en oranjebloesemwater toe aan de gemalen amandelen.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Vet een bakplaat in met boter.
  • Leg een vel filodeeg op de bakplaat en bestrijk het met gesmolten boter.
  • Herhaal dit totdat de helft van het filodeeg is gebruikt.
  • Verdeel het amandel mengsel gelijkmatig over het filodeeg en druk stevig aan.
  • Bedek met de rest van het filodeeg en bestrijk elk vel opnieuw met boter.
  • Snijd de baklava in ruiten en plaats in elke ruit een hele amandel.
  • Bak de baklava in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius gedurende 20 minuten.
  • Haal het uit de oven en snijd het nogmaals in ruiten.
  • Bak vervolgens nog eens 20 minuten, of tot het goudbruin is.
  • Verwarm de honing in een pan en giet het over de nog warme baklava.
  • Laat de baklava afkoelen voordat je het serveert.
  • Geniet van deze heerlijke Marokkaanse lekkernij!

Voedingswaarden

Calories: 560 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 14 g | Vet: 42 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Marokko