Marokkaanse Filodeeg Slakjes met Amandel en Honing
Heerlijke Marokkaanse koekjes van knapperig filodeeg gevuld met amandelspijs en geglaceerd met honing en oranjebloesemwater. Makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker!
Ingrediƫnten
- Amandelspijs
- kant-en-klaar Filodeeg vellen
- Gesmolten boter
- Honing
- Oranjebloesemwater
- Sesamzaad ter decoratie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Snijd de filodeegvellen in repen van ongeveer 4 cm breed.
- Bestrijk een reep voorzichtig met gesmolten boter.
- Verdeel de amandelspijs in kleine stukjes.
- Leg de stukjes amandelspijs in een rij op de beboterde reep, met een paar millimeter tussenruimte.
- Rol de reep voorzichtig horizontaal op tot een lange slang.
- Rol deze slang op tot een slakkenhuisje.
- Herhaal dit met alle repen.
- Bak de slakjes in het midden van de oven goudbruin, ongeveer 20-25 minuten.
- Verwarm ondertussen honing met oranjebloesemwater.
- Dompel de warme koekjes voorzichtig in de honing.
- Laat ze even uitlekken en afkoelen.
- Leg de koekjes in bonbonpapiertjes en bestrooi eventueel met sesamzaad.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze koekjes bij een kopje muntthee voor een authentieke Marokkaanse ervaring. Wijnadvies:
Een lichte, zoete dessertwijn zoals een Muscat past goed bij de honing en amandelspijs.
Serveer deze koekjes bij een kopje muntthee voor een authentieke Marokkaanse ervaring. Wijnadvies:
Een lichte, zoete dessertwijn zoals een Muscat past goed bij de honing en amandelspijs.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 18 g