Marokkaanse Hamburgers met Ras El Hanout

Marokkaanse Hamburgers met Ras El Hanout

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram gehakt of lamsgehakt naar keuze
  • 1 eetlepel Ras El Hanout
  • Zout en peper naar smaak
  • Snufje cayennepeper

Instructies

  • Meng in een kom het gehakt met de Ras El Hanout, zout, peper en cayennepeper.
  • Rol van het gehaktmengsel balletjes met een diameter van ongeveer 4 cm.
  • Druk de balletjes plat met je hand tot hamburgers.
  • Verhit de BBQ of grill en bak de hamburgers aan beide zijden mooi bruin en gaar (ongeveer 4-5 minuten per kant).

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer met een fruitige rode wijn zoals een Grenache of een Côtes du Rhône. Deze wijnen passen goed bij de warme, aromatische specerijen van de Ras El Hanout en het rijke vlees van de hamburgers.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 20 g | Vet: 13 g | Zout: 0.6 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Lamsvlees
Land van herkomst Marokko