Marokkaanse Pompoen en Groentestoofpot met Kikkererwten

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g pompoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien in ringen
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 aubergine in blokjes
  • 3 tomaten in partjes
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
  • ½ theelepel gemalen komijn djinten
  • 1 blik kikkererwten 400 g
  • g verse munt in reepjes

Instructies

  • Snijd de pompoen in dikke plakken, verwijder de schil en de pitten, en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan.
  • Voeg de pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en 1 theelepel zout toe.
  • Stoof de groenten afgedekt op zacht vuur gedurende 20 minuten tot ze zacht zijn, af en toe omscheppen.
  • Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water in een zeef en laat ze goed uitlekken.
  • Voeg de kikkererwten toe aan de groenten en laat ze nog 10 minuten zachtjes meestoven.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Strooi de verse munt erover voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze smaakvolle stoofpot met couscous of Turks brood voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot
Land van herkomst Marokko
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Vegetarisch