Marokkaanse Pompoen en Groentestoofpot met Kikkererwten
Equipment
Ingrediënten
- 400 g pompoen
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien in ringen
- 1 courgette in blokjes
- 1 aubergine in blokjes
- 3 tomaten in partjes
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
- ½ theelepel gemalen komijn djinten
- 1 blik kikkererwten 400 g
- 7½ g verse munt in reepjes
Instructies
- Snijd de pompoen in dikke plakken, verwijder de schil en de pitten, en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een braadpan.
- Voeg de pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en 1 theelepel zout toe.
- Stoof de groenten afgedekt op zacht vuur gedurende 20 minuten tot ze zacht zijn, af en toe omscheppen.
- Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water in een zeef en laat ze goed uitlekken.
- Voeg de kikkererwten toe aan de groenten en laat ze nog 10 minuten zachtjes meestoven.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Strooi de verse munt erover voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze smaakvolle stoofpot met couscous of Turks brood voor een complete maaltijd.