Marokkaanse Tajine met Kalfsvlees en Kardoen

Marokkaanse Tajine met Kalfsvlees en Kardoen

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 struiken kardoen
  • 750 gram kalfsvlees
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gehakt
  • Zout naar smaak
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • Beetje saffraanpoeder
  • 4 teentjes knoflook geplet
  • Rode olijven voor decoratie
  • Gekonfijte citroen in partjes voor decoratie

Instructies

Voorbereiding Kardoen:

  • Schil de stengels van de kardoen grondig en snijd ze in kleine stukjes.
  • Leg de stukjes kardoen in een kom met water en een halve citroen.
  • Laat dit een uur staan.
  • Giet daarna af en zet apart.

Vlees Bereiden:

  • Was de stukken kalfsvlees en bak ze aan in de olijfolie in een tajine of grote stoofpan.
  • Voeg de gehakte ui en zout toe.
  • Bak tot de ui zacht en glazig is.
  • Voeg de zwarte peper, saffraanpoeder en geplette knoflook toe.
  • Meng goed.

Stoofpot:

  • Voeg een flinke scheut water toe aan het vlees en laat dit 35 minuten smoren met het deksel op de pan.
  • Haal daarna het deksel van de pan en voeg de kardoen toe.
  • Laat het geheel zachtjes koken tot de kardoen zacht en smeuïg is.

Afwerking:

  • Gebruik een voorverwarmde platte schaal om eerst de stukken kalfsvlees op te leggen.
  • Voeg vervolgens de kardoen toe.
  • Garneer met partjes gekonfijte citroen en rode olijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een medium-bodied rode wijn zoals een Merlot of een lichte Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Stoofpot
Land van herkomst Marokko