Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Tajine of grote stoofpan
- scherp mes
Ingrediënten
- 2 struiken kardoen
- 750 gram kalfsvlees
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 ui gehakt
- Zout naar smaak
- ¼ theelepel zwarte peper
- Beetje saffraanpoeder
- 4 teentjes knoflook geplet
- Rode olijven voor decoratie
- Gekonfijte citroen in partjes voor decoratie
Instructies
Voorbereiding Kardoen:
- Schil de stengels van de kardoen grondig en snijd ze in kleine stukjes.
- Leg de stukjes kardoen in een kom met water en een halve citroen.
- Laat dit een uur staan.
- Giet daarna af en zet apart.
Vlees Bereiden:
- Was de stukken kalfsvlees en bak ze aan in de olijfolie in een tajine of grote stoofpan.
- Voeg de gehakte ui en zout toe.
- Bak tot de ui zacht en glazig is.
- Voeg de zwarte peper, saffraanpoeder en geplette knoflook toe.
- Meng goed.
Stoofpot:
- Voeg een flinke scheut water toe aan het vlees en laat dit 35 minuten smoren met het deksel op de pan.
- Haal daarna het deksel van de pan en voeg de kardoen toe.
- Laat het geheel zachtjes koken tot de kardoen zacht en smeuïg is.
Afwerking:
- Gebruik een voorverwarmde platte schaal om eerst de stukken kalfsvlees op te leggen.
- Voeg vervolgens de kardoen toe.
- Garneer met partjes gekonfijte citroen en rode olijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een medium-bodied rode wijn zoals een Merlot of een lichte Pinot Noir.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g